Ανάκληση για τα αυτόματα Mazda MX-5 και FIAT 124 Spider

Ανάκληση για τα αυτόματα Mazda MX-5 και FIAT 124 Spider

Στην Ευρώπη μπορεί ένα αυτόματο MX-5 ή ένα FIAT 124 Spider να το ψάχνεις με το κανοκιάλι, αλλά στις ΗΠΑ πρόκειται για μια συνηθισμένη περίπτωση.

Θα μας πείτε, τι δουλειά έχει το αυτόματο σασμάν σε ένα μικρό σπόρτσκαρ; Έχει διότι έτσι πουλάνε στο Αμέρικα. Οπότε, τόσο η Mazda όσο και η FIAT προσφέρουν και αυτόματη έκδοση, η οποία αποτελεί και το αντικείμενο της ανάκλησης –σ.σ. το πρώτο Abarth 124 Spider το οποίο μας είχαν δώσει για δοκιμή στην Ελλάδα ήταν αυτόματο, πάντως!

FIAT 124 Spider, λοιπόν, και Mazda ΜΧ-5 ανακαλούνται αμφότερα για απρόσμενα κατεβάσματα, ως εκ τούτου και απότομη επιβράδυνση. Η ανάκληση αφορά τουλάχιστον 14.370 κομμάτια του MX-5 και 8.933 του 124 Spider, τα οποία αφορούν από MY 2017 έως ΜΥ 2019. Όπως σωστά υποθέτετε, ο λανθασμένος προγραμματισμός είναι ο ένοχος. Ένας απλός εκ νέου προγραμματισμός της μονάδας ελέγχου του κιβωτίου ταχυτήτων θα λύσει το πρόβλημα, για το οποίο μέχρι στιγμής ούτε η Mazda ούτε η FIAT έχουν γίνει αποδέκτες για σχετικές περιπτώσεων ατυχήματος ή τραυματισμού.

124

Οι αμερικανικές αντιπροσωπείες των δύο εταιρειών αναφέρουν ότι ο δωρεάν αναπρογραμματισμός διαρκεί λίγο παραπάνω από μισή ώρα.

Τα Mazda και FIAT διατίθενται στην αμερικανική αγορά το μεν πρώτο με 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό δίλιτρο μοτέρ, ενώ το δεύτερο με 1.400άρι τούρμπο. Η δε προτεινόμενη τιμή τους στη λιανική είναι αντίστοιχα $25.730 και $24.995.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube