Ανάκληση 2,6 εκατ. αυτοκινήτων της VW

Ανάκληση 2,6 εκατ. αυτοκινήτων της VW

Μπαράζ ανακλήσεων για τη VW που καλεί τους πελάτες της για επιδιόρθωση προβλημάτων στα φώτα, τις σωληνώσεις βενζίνης και το κιβώτιο DSG.

Η VW ανακαλεί μοντέλα όπως το Tiguan και το Amarok αλλά και όποιο αυτοκίνητο του ομίλου (άρα και Audi, Seat, Skoda) χρησιμοποιεί 7άρι κιβώτιο DSG για κάποιες απαραίτητες διορθώσεις. Τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται από τις ανακλήσεις φτάνουν τα 2,6 εκατ. παγκοσμίως.

Η αρχή έγινε με την ανάκληση 800.000 VW Tiguan, κατασκευασμένα από το 2008 ως τα μέσα του 2011, για μια επιδιόρθωση στο ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου. Στις περιπτώσεις που παρατηρήθηκε το πρόβλημα οδήγησε σε μη λειτουργία των εξωτερικών φωτιστικών σωμάτων του οχήματος.

Περισσότερα από 239.000 είναι τα VW Amarok που θα πρέπει να επισκεφτούν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της εταιρίας για πιθανή διαρροή στο κύκλωμα τροφοδοσίας καυσίμου. Η ανάκληση αυτή αφορά Amarok που κατασκευάστηκαν από το λανσάρισμα του μοντέλου το 2011 μέχρι και τον Ιούνιο του 2013.

Το τρίτο πρόβλημα, απλό όσο και απρόσμενο, είναι ότι το συνθετικό λιπαντικό που χρησιμοποιείται στο 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG που χρησιμοποιούν πολλά μοντέλα του ομίλου ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στο ηλεκτρικό κύκλωμα ελέγχου του. Ειδικά σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται σε ζεστό και υγρό κλίμα και κινούνται κυρίως εντός πόλης. Η VW συστήνει την αλλαγή του με ορυκτέλαιο. Στην Κίνα μόνο, τα Audi, Seat, Skoda και VW με 7τάχυτο κιβώτιο DSG που χρειάζονται αυτή την αλλαγή βαλβολίνης ξεπερνούν τα 640.000, ενώ παγκοσμίως φτάνουν τα 1,6 εκατομμύρια.

Το κόστος της επιδιόρθωσης όλων των παραπάνω θα είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ ίσως ξεπεράσουν και τα 100. Παρότι η VW ενδέχεται να μοιραστεί μέρος αυτού με τους προμηθευτές της που ευθύνονται για τις κακοτεχνίες, ο στόχος κερδών που είχε θέσει για φέτος φαίνεται πλέον λίγο πιο μακρινός.

[Πηγή: Autocar / Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube