Ανακαλούνται 220.000 BMW Σειράς 3 παγκοσμίως

Ανακαλούνται 220.000 BMW Σειράς 3 παγκοσμίως

Στην ανάκληση 220.000 οχημάτων της Σειράς 3, τα οποία κατασκευάστηκαν το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου του 2001 και Μαρτίου του 2003, προχωρεί η BMW.

Αιτία της ανάκλησης είναι η πιθανότητα να μην ανοίξει σωστά ο αερόσακος συνοδηγού σε περίπτωση ατυχήματος και πρόκειται για τους αερόσακους που προέρχονται από την ιαπωνική εταιρεία Takata. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από περίπου έναν μήνα είχαν προχωρήσει σε ανάκληση για τον ίδιο λόγο και οι ιαπωνικές φίρμες των Toyota, Nissan, και Mazda.

Η βαυαρική εταιρεία αιτιολόγησε την καθυστερημένη ανακοίνωσή της στο γεγονός ότι ενημερώθηκε από την Takata με καθυστέρηση πέντε εβδομάδων. Στην ανακοίνωσή της, η BMW αναφέρει ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της από το σύνολο των αυτοκινήτων που αφορά η ανάκληση, στην κυκλοφορία βρίσκονται ακόμα γύρω στις 180.000, ενώ τονίζει μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό τραυματισμού που να οφείλεται σε κακή λειτουργία του αερόσακου συνοδηγού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα ειδοποιηθούν γραπτώς, ενώ η αποκατάσταση του ελαττωματικού αερόσακου θα πραγματοποιηθεί δωρεάν από τον ερχόμενο Ιούλιο, οπότε και θα είναι διαθέσιμα τα ανταλλακτικά.

Εκτός από τα μοντέλα της Σειράς 3, από το 2002 και το 2003, η BMW ανακαλεί επίσης για τον ίδιο λόγο τα μοντέλα M3 Coupe και M3 Convertible που κατασκευάστηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube