Το αμφίβιο Gibbs Humdinga πάει πραγματικά παντού [video]

Το αμφίβιο Gibbs Humdinga πάει πραγματικά παντού [video]

Το αμφίβιο φορτηγάκι Gibbs Humdinga υπόσχεται να σώσει ζωές σε περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών.

Το Gibbs Humdinga δεν είναι το πρώτο αμφίβιο όχημα που βλέπουμε, είναι όμως σχεδιασμένο για καλό σκοπό. Τα δικαιώματα κατασκευής του πουλήθηκαν στη Singapore Technologies Kinetics με σκοπό να διατεθεί ως όχημα διάσωσης στις ασιατικές χώρες που πλήττονται συχνά από τσουνάμι.

Το φορτηγάκι της Gibbs έχει μήκος 6,7 και μεταξόνιο 3,9 m. Ζυγίζει 2.750 kg, έχει ωφέλιμο φορτίο 750 kg και μπορεί να μεταφέρει μέχρι έξι επιβάτες. Ένας κινητήρας turbodiesel 300 ίππων στέλνει την κίνηση μόνιμα και στους τέσσερις τροχούς οι οποίοι έχουν διαστάσεις 275/60R20, και στη στεριά το Gibbs Humdigna «μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα αυτοκινητοδρόμου» σύμφωνα με τον κατασκευαστή του.



Όταν βουτήξει σε νερό βάθους 80 cm οι τροχοί του αναδιπλώνονται και μετατρέπεται σε ένα ταχύπλοο σκάφος. Η πρόωση δεν γίνεται με προπέλα αλλά με δύο υδροτουρμπίνες διαμέτρου 11,5''. Σε ήρεμα νερά το Gibbs Humdinga μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα έως 26 κόμβους (48 km/h). Η κατανάλωση του βέβαια είναι κάπως αυξημένη, αφού τα 200 lt του ρεζερβουάρ επαρκούν για περίπου 160 km στη στεριά και άλλα 160 km εν πλω.


 
Το Gibbs Humdinga διατίθεται εδώ και αρκετό καιρό στην αμερικανική αγορά. Το νέο που το έφερε και πάλι στην επικαιρότητα είναι η πώληση των δικαιωμάτων παραγωγής του για 12 χρόνια στη Singapore Technologies Kinetics. Μέσω αυτής θα βρει σύντομα το δρόμο του ως όχημα άμεσης αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στις ασιατικές χώρες που πλήττονται συχνά από αυτές.

Δείτε στο video που ακολουθεί της μοναδικές ικανότητες του Gibbs Humdinga.

[Πηγές: Digital Trends, Gibbs]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube