Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio vs Mercedes-AMG C63 S [video]

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio vs Mercedes-AMG C63 S [video]

Η πιο καυτή έκδοση της Alfa Romeo Giulia συναντάει την κορυφαία AMG για μια κόντρα στην πίστα, στα χέρια του Steve Sutcliffe.

Σε άλλο ένα επεισόδιο της άτυπης σειράς «H Giulia εναντίον όλων», η κορυφαία έκδοση της μπερλίνας της Alfa Romeo αντιμετωπίζει την Mercedes-AMG C63 S, στο Bedford Autodrome.

Το βρετανικό Evo, που έκανε τη σύγκριση, δεν επέλεξε την τετράπορτη C63 S αλλά την Coupé, και μάλιστα στην έκδοση λανσαρίσματος Edition 1. Σε πολλά χαρακτηριστικά τα δύο αυτοκίνητα είναι παραπλήσια. Όπως στο ότι η μέγιστη ισχύς τους φτάνει τους 510 PS, είναι πισωκίνητα, φοράνε κεραμικά φρένα και γράφουν 0-100 km/h σε 3,9ʺ. Υπάρχουν όμως και σημαντικές διαφορές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio [video]

Η Alfa Romeo φοράει ένα V6 biturbo 2,9 lt που αποδίδει 61,2 kgm, και το βάρος της περιορίζεται στα 1.620 kg. H Mercedes-AMG προτιμά έναν 4λιτρο V8, επίσης biturbo, που αποδίδει 71,3 kgm, όμως το βάρος της φτάνει τα 1.725 kg. Υπάρχει άραγε πιθανότητα η επιπλέον ροπή να ανατρέψει το μειονέκτημα βάρους και να την κάνει γρηγορότερη μέσα στο Bedford Autodrome ή έστω πιο απολαυστική;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG C 63 S [video]

Ο άνθρωπος που κάθισε στη θέση του οδηγού και των δύο αυτοκινήτων και ανέλαβε να ξεκαθαρίσει το θέμα, είναι ο Steve Sutcliffe:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube