Alfa Romeo: Άρχισαν τα όργανα [video]

Alfa Romeo: Άρχισαν τα όργανα [video]

Αλλά για καλό σκοπό. Η συνεργασία με τη Harrison Custom Guitar Works και τη Marshall Amplification δίνει μια ροκ διάσταση στη μιλανέζικη φίρμα.

Το μάρκετινγκ καλά κρατεί και δεν είναι πλέον διόλου παράξενο να βλέπουμε παράδοξες συνεργασίες για την προώθηση των προϊόντων και των δύο εταίρων.

Σειρά λοιπόν έχει η συνεργασία κατασκευαστών μουσικών οργάνων και αυτοκινήτου. Έτσι ύστερα από τη Volkswagen που συνεργάστηκε με τη Fender για την κατασκευή premium ηχοσυστημάτων, ήρθε η σειρά της Alfa να... rockάρει με άλλο μεγάλο μαγαζί.

Ο Μιλανέζος κατασκευαστής συνεργάστηκε με την Harrison Custom Guitar Works για να φτιάξουν αυτή την περιορισμένης παραγωγής κιθάρα που βλέπετε στις φωτογραφίες. Η κιθάρα σχεδιάστηκε με βάση το εμβληματικό σήμα της μάσκας των Alfa Romεo και για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκαν υλικά της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως αλουμίνιο και ανθρακόνημα, αλλά και παραδοσιακά ξύλα που χρησιμοποιούνται για τη κατασκευή κιθαρών, όπως λεύκα, σφενδάμι, έβενος και κορίνα. Τα δε μεταλλικά μέρη της είναι κομμένα με CNC από μασίφ κομμάτι αλουμινίου και όχι χυτευμένα. Συνολικά θα κατασκευαστούν μόνο έντεκα τέτοιες κιθάρες που θα πουληθούν στην τιμή των £4.000 ή €5.000.

Την ίδια στιγμή, η Alfa Romeo δημιούργησε ένα και μόνο κομμάτι μιας MiTo σε συνεργασία με τη Marshall Amplification. Το μικρό χάτσμπακ της Alfa διαθέτει ένα μοναδικό ενισχυτή Marshall JVM 50-watt και ένα ζευγάρι 12ιντσων ηχείων των 75-watt. Εξωτερικά αυτή η MiTo ξεχωρίζει από την επίχρυση διακόσμηση στη μάσκα, στους καθρέφτες, στο περίγραμμα των πίσω φώτων και των παραθύρων, στις λαβές των θυρών και χαμηλά στον προφυλακτήρα, όπως ακριβώς ένα «κουτί» της Marshall. Στην καμπίνα, τα «πατήματα» στα πλευρικά μαρσπιέ έχουν διακριτικά «Marshall», αλλά και λευκές καλωδιώσεις και χρυσή διακόσμηση. Τέλος, η λαβή του λεβιέ αντικαταστάθηκε από ένα μικρόφωνο Shure SH55.

Αν και οι δύο συνεργασίες δείχνουν να είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους και οι δύο θα παρουσιαστούν σε μια ειδική έκθεση στο Λονδίνο επί τη ευκαιρία του ροκ ντοκιμαντέρ «Sound City» που διοργανώνεται από τον επικεφαλής των Foo Fighters (και τέως ντράμερ των Nirvana) Dave Grohl.   
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube