Αχ, μωρέ Clio! [video]

Αχ, μωρέ Clio! [video]

Το απόλυτο όπλο χρειάζεται και τις πλεονεκτικές συνθήκες για να αποδώσει τα μέγιστα. Όπως με τη LaFerrari στο βροχερό Spa που τα χρειάστηκε από ένα Clio.

Ας πούμε ότι δεν είσαι από αυτούς που έχει «αδικήσει» η ζωή. Και, τέλος πάντων, έχεις έσοδα που σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις δώρο στον εαυτό σου μια Ferrari LaFerrari.

E; Μην μου πεις ότι αφού τριγυρίζεις στο drive.gr δεν θα κάνεις μια βόλτα κι από τις Αρδέννες; Γιατί; Μα καλά θέλει και ρώτημα. Εκεί βρίσκεται η πίστα του Spa-Francorchamps, η δεύτερη στάση σου ύστερα από το Nürburgring.

Στο Spa ακόμα και στο τέλος Μαρτίου, είναι ακόμη χειμώνας. Η υπερθέρμανση του πλανήτη ίσως σε εμποδίσει να βρεις χιόνι, αλλά για λίγο. Τη βροχή πάντως την έχεις εξασφαλισμένη, όπως και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Φτάνεις λοιπόν εκεί με τη Ferrari σου, τη LaFerrari ντε, με τα 963 άλογα, την πίσω κίνηση και τα ημισλίκ που τόσο αποτελεσματικά έχουν αποδειχτεί… όσο δεν βρέχει. Και εκεί, στο Spa, μοιραία βρέχει! Μάρτη μήνα στο Βέλγιο, τι περίμενες; Και σαν να μην έφτανε αυτό, το σκηνικό συμπληρώνεται από τη θερμοκρασία των 3 ºC. Με λίγα λόγια, τα δύο λάστιχα που βρίσκονται κάτω από τα 963 PS σε ένα τρίμηνο από σήμερα θα δούλευαν πολύ καλύτερα. Όσο για τα υπόλοιπα, χρειάζεται γερό χέρι στο τιμόνι καθώς πατάς ομοίως γερά τα κερμπ, καθώς το Spa γυρίζει γρήγορα.

Όλα αυτά φυσικά και δεν φτάνουν για να πτοήσουν το ηθικό και τον ενθουσιασμό σου. Τι διάολο; Σου αρκεί που βρίσκεσαι στην πίστα. Όλα πηγαίνουν μια χαρά, απλώνεις την ισχύ στην άσφαλτο με την απαραίτητη γλυκύτητα, έτσι παραμένουν όλα διαχειρίσιμα… Οι αποστάσεις μεγαλώνουν, η ολίσθηση και το φρενάρισμα γίνονται πιο πολύπλοκα αλλά παραμένουν επίσης διαχειρίσιμα… Είσαι έμπειρος, τι να λέμε τώρα. Τελικά δεν πρόκειται για τον απόλυτο εφιάλτη.

Και μετά σε περνάει ένα… Clio! Στο 3’ 38”.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube