Άγιο είχε η γιαγιά… [video]

Άγιο είχε η γιαγιά… [video]

H 35χρονη Mercedes S-Class ήθελε να κάνει την παιδούλα στο ’Ring και παρά τρίχα γλίτωσε την καταστροφή.

Όταν κάποιος πάει στο Nürburgring με μια παλιά λιμουζίνα, δεν πρέπει να παρασύρεται και να την οδηγεί σαν GTi.

Ο οδηγός της Mercedes S-Class W126 του video φαίνεται πως παρέβη αυτόν τον άγραφο κανόνα της Πράσινης Κόλασης και πήγαινε πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο έπρεπε.

Το αποτέλεσμα ήταν να υποστρέψει σε μια στροφή, να βγει στο χορτάρι και η υποστροφή να μετατραπεί απότομα σε υπερστροφή. Στην αιφνίδια αυτή αλλαγή συμπεριφοράς θα πρέπει να συνέβαλε και το γεγονός ότι ο οδηγός συνέχισε να φρενάρει όταν το αυτοκίνητο πάτησε χώμα.

Αντέδρασε βέβαια με ανάποδο τιμόνι, αλλά καθυστερημένα – και πού να συγκρατήσεις ένα βαπόρι δύο τόνων όταν έχει αρχίσει να σβουρίζει…

Ευτυχώς, ο οδηγός του Renault Clio RS που ακολουθούσε αντέδρασε ψύχραιμα, φρέναρε και απέφυγε τη Mercedes, που κατά καλή του τύχη σταμάτησε κάθετα στη μέση της στροφής. Αυτό βέβαια ανάγκασε όσους έφταναν στο σημείο να κάνουν αποφευκτικούς ελιγμούς, όμως συνωμότησε το σύμπαν και κανείς δεν έπεσε πάνω στην παλιά λιμουζίνα.  

Ηθικό συμπέρασμα: Όταν βρίσκεται κανείς σε πίστα αγώνων –και ειδικά σ’ αυτή του Nürburgring– τις μέρες “Touristenfahrten” που είναι ανοιχτή στο κοινό, θα πρέπει να οδηγεί αμυντικά, όπως ο οδηγός του Clio RS, ώστε να αφήνει στους άμυαλους θερμόαιμους ένα περιθώριο να κάνουν τη μα***ία τους, χωρίς να καταλήξει το πράγμα σε μαζική καταστροφή…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube