«Αεροπορικό» ατύχημα μεθυσμένης Αγγλίδας με Qashqai [video]

«Αεροπορικό» ατύχημα μεθυσμένης Αγγλίδας με Qashqai [video]

Το αυτοκίνητο απογειώθηκε 4 μέτρα ψηλά, χτύπησε σε δέντρο και προσγειώθηκε με τη σκεπή, αλλά αυτή και το παιδάκι της σώθηκαν.

Το ατύχημα είχε συμβεί τον περασμένο Δεκέμβρη, αλλά προχθές έγινε η δίκη και η Tania Chikwature καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 3 χρόνια.

Η Chikwature, 32 ετών, είχε πάνω από τρεις φορές περισσότερο από το επιτρεπόμενο αλκοόλ στο αίμα της όταν έχασε τον έλεγχο του Qashqai ενώ πήγαινε σε κηδεία, λίγο πριν το μεσημέρι της 12ης Δεκεμβρίου.

Όπως είπε η εισαγγελέας της έδρας, η κατηγορούμενη είχε πιει βότκα το προηγούμενο βράδυ κι ένα μπουκάλι βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο.

Ένας οδηγός φορτηγού, που είδε από κοντά το ατύχημα, είπε πως αμφέβαλε αν οι επιβάτες του αυτοκινήτου θα είχαν επιζήσει. Και όμως, η Chikwature βγήκε με ελαφρά μόνο τραύματα, ενώ ο 20 μηνών γιος της, που ήταν πίσω σε παιδικό κάθισμα, δεν έπαθε τίποτα!

«Από καθαρή τύχη δεν είστε σήμερα εδώ να αντιμετωπίσετε πολύ πιο σοβαρές κατηγορίες, και είστε τυχερή που δεν σκοτώθηκε κάποιος στο ατύχημα», είπε ο δικαστής.

Η Chikwature, από το Coventry, παραδέχτηκε ότι οδηγούσε επικίνδυνα. Ο οδηγός του φορτηγού είπε ότι την είχε δει στους καθρέφτες να έρχεται με μεγάλη ταχύτητα (στο 1' 10" του video) και αναγκάστηκε να φρενάρει για να της επιτρέψει να τον προσπεράσει πριν την κυκλική πλατεία. Η οδηγός, που πατούσε τις διπλές γραμμές («ζέβρα»), δεν κατάφερε να επιβραδύνει, χτύπησε το τσιμεντένιο κράσπεδο και απογειώθηκε για να προσγειωθεί με τη σκεπή πολύ μετά την πλατεία.

«Είδα μια εικόνα πλήρους καταστροφής», είπε ο οδηγός του φορτηγού. Το παιδάκι ελευθερώθηκε από διερχόμενο οδηγό, ενώ τη γυναίκα την έβγαλαν από το αυτοκίνητο οι πυροσβέστες.

Η Chikwature αρνήθηκε να δώσει δείγμα αίματος  στο σημείο του ατυχήματος, αλλά έδωσε 4 ώρες μετά, στο νοσοκομείο. Η αστυνομία υπολόγισε ότι είχε 246 mg αλκοόλ ανά 100 ml αίματος, ενώ το όριο στη Βρετανία είναι 80 mg. Η ίδια είπε όμως ότι «δεν ένιωθε μεθυσμένη»…

Ηθικό δίδαγμα: Όσο κι αν νιώθετε νηφάλιοι, μην οδηγείτε όταν έχετε πιει. Κι έχετε πάντα το παιδί δεμένο σε παιδικό κάθισμα.

[Πηγή: BBC News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube