630.000 γερμανικά ντίζελ υπό ανάκληση

630.000 γερμανικά ντίζελ υπό ανάκληση

Γερμανός κυβερνητικός παράγοντας αποκάλυψε ότι οι Volkswagen, Opel, Audi, Mercedes-Benz και Porsche οφείλουν να ανακαλέσουν συνολικά 630.000 αυτοκίνητα ντίζελ, προκειμένου ν αποκαταστήσουν το πρόβλημα με το λογισμικό διαχείρισης ρύπων.

Αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο που αφορούσε το λογισμικό χειραγώγησης των μετρήσεων ρύπων της VW τον περασμένο Σεπτέμβριο, η γερμανική κυβέρνηση απαίτησε από διάφορους κατασκευαστές μια σειρά δοκιμών σε αυτοκίνητα ντίζελ, προκειμένου να μάθει τις πραγματικές εκπομπές οξειδίων του αζώτου.

Από αυτές προέκυψε ότι μόνο το Group VW διέθετε παράτυπο λογισμικό με στόχο τη χειραγώγηση των μετρήσεων. Ωστόσο, πρόσθετα τεστ στην Ευρώπη κατέδειξαν ότι αρκετοί κατασκευαστές είχαν ανακαλύψει νόμιμα «παραθυράκια» για να μειώνουν τις εκπομπές υπό ειδικές περιστάσεις.

Με το που ανακαλύφθηκε αυτό, η γερμανική αρχή μεταφορών KBA απαίτησε νέες δοκιμές και εξηγήσεις για το κατά πόσον η χρήση σε αυτό το «παραθυράκι» είναι δικαιολογημένη. Και τώρα, Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος ανακοινώνει ότι 630 χιλιάδες αυτοκίνητα ντίζελ που ανήκουν στις Volkswagen, Opel, Audi, Mercedes και Porsche θα ανακληθούν. Όλα τα αυτοκίνητα που περιλαμβάνει η ανάκληση έχουν πρόβλημα με το πρόγραμμα διαχείρισης ρύπων του ντίζελ, το οποίο θα αποκατασταθεί «για να εξασφαλιστεί ότι το κενό αυτό θα κλείσει δραστικά, εγγυώμενο χαμηλότερα επίπεδα ρύπανσης στο μέλλον».

Σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα, το Volkswagen Group ανακοίνωσε ότι έχει ήδη εξοικονομήσει κοντά στα €16,2 εκατ., για να διαχειριστεί οικονομικά το Dieselgate από τα 6,5 εκατομμύρια που είχε μαζέψει πριν από λίγο καιρό. Κάποια χρήματα από το κεφάλαιο αυτό προέρχονται από τεράστιες περικοπές στα ετήσια τακτικά προγράμματα ανάπτυξης τα οποία θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην εξέλιξη νέων μοντέλων.

[Πηγή Automotive News Europe και Bloomberg] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube