500 άλογα η επόμενη BMW Μ3/Μ4

500 άλογα η επόμενη BMW Μ3/Μ4

Χάρη στη χρήση δύο ηλεκτρικών τούρμπο και συστήματος διαχείρισης της θερμοκρασίας του μοτέρ, οι επόμενες ΒΜW M3 και Μ4 θα φτάνουν τα 500 άλογα.

Η επόμενη γενιά της BMW 3 Series (κωδική ονομασία G20) αναμένεται να βγει στην αγορά το 2018. Οπότε θα ήταν ασφαλές να περιμένουμε στις καινούργιες M3 και M4 να κάνουν την εμφάνισή τους πριν από το τέλος της δεκαετίας.]

Παρόλο που οι υφιστάμενες εκδόσεις τους είναι μόλις ένα χρόνο στην αγορά, με την ευκαιρία του NAIAS 2014 στο Detroit, ήδη κυκλοφορούν οι πρώτες φήμες για τους αντικαταστάτες τους. Οι μελλοντικές λοιπόν M3/M4 αναμένεται να διατηρήσουν κάτω από το καπό ένα 6κύλινδρο μοτέρ σε σειρά. Η ισχύς του όμως θα πάρει την ανιούσα, σκαρφαλώνοντας στους 500 PS, σχεδόν 70 παραπάνω από αυτήν των υφιστάμενων [video BMW M3 @ Grossglockner] μοντέλων.  

Σύμφωνα με το site του περιοδικού Automobile Magazine, αυτή η μεγάλη αύξηση ισχύος θα προέλθει πιθανότατα από τη χρήση δύο ελαφρών ηλεκτρικών τούρμπο, καθώς και του νέου συστήματος ψεκασμού νερού που είδαμε σε χρήση ήδη στο M4 MotoGP Safety Car. Αυτό το τελευταίο έχει ως αποστολή του τη διαχείριση της θερμοκρασίας του μοτέρ, αυξάνοντας έτσι ισχύ και ροπή. Και δεν είναι μόνο οι επιδόσεις που αυξάνονται, αλλά  ίδια αυτή διαχείριση επιτρέπει και την επίτευξη μεγαλύτερης αποδοτικότητας, δηλαδή χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές CO2.

[Πηγή automobilemag.com]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube