50 χρόνια για την κεκλιμένη πίστα δοκιμών της Mercedes-Benz [videos]

50 χρόνια για την κεκλιμένη πίστα δοκιμών της Mercedes-Benz [videos]

To σύμπλεγμα του πεδίου δοκιμών της Mercedes-Benz εγκαινιάστηκε πριν από 50 χρόνια και είναι το πεδίο όπου δοκιμάζονται ΙΧ, λεωφορεία, αγωνιστικά, φορτηγά και κάθε όχημα της εταιρείας.

Τμήμα της γενικότερης επέκτασης της Mercedes-Benz, πριν από 50 χρόνια, ήταν και το περίφημο πεδίο δοκιμών που έφτιαξε στην Στουτγάρδη, δίπλα ακριβώς στο κύριο εργοστάσιό της.

Επρόκειτο για ένα έργο που συζητιόταν και σχεδιαζόταν επί τρία χρόνια στα ανώτερα κλιμάκια της Mercedes-Benz. Το πρώτο κομμάτι που δόθηκε προς χρήση περιελάμβανε και την κυκλική πίστα, με ομόκεντρους κυκλικούς δακτυλίους που ο καθένας τους είχε διαφορετική επιφάνεια, ως εκ τούτου και συντελεστή πρόσφυσης: Τσιμέντο, γλιστερή άσφαλτο, καλντερίμι με μεγάλη πέτρα, μπλε βασάλτη… Αλλά και ένα σύστημα «ποτίσματος» προκειμένου να προσομοιωθεί η δοκιμή σε βρεγμένη άσφαλτο.

Όπως και σήμερα, έτσι και τότε, η Mercedes-Benz διέθετε μια τεράστια γκάμα οχημάτων. Από συμβατικά ΙΧ και φορτηγά, μέχρι λεωφορεία, δασικά οχήματα και αγωνιστικά αυτοκίνητα. Λίγο ύστερα από την κατασκευή του πρώτου τμήματος αυτού του πεδίου δοκιμών κατέστη προφανές ότι «ήταν ανεπαρκές για να εξυπηρετήσει τις πολλές και ποικίλες απαιτήσεις του τμήματος δοκιμών, τόσο των επιβατικών όσο και των φορτηγών αυτοκινήτων». Οι μηχανικοί και οι δοκιμαστές χρειάζονταν ένα πεδίο για να αξιολογούν την υψηλή ταχύτητα, την αντοχή, τη χρήση σε δρόμο με σκληρές συνθήκες, καθώς και ένα πεδίο δοκιμών για τα επαγγελματικά οχήματα. Έτσι, οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις σταδιακά μεγάλωσαν προκειμένου να εξυπηρετήσουν όλες αυτές τις ανάγκες.

Η Mercedes-Benz εξηγεί ότι το άθροισμα του μήκους όλων των διαδρομών δοκιμής είναι 15,5 km, περιλαμβανομένης και μιας πίστας υψηλής ταχύτητας, μήκους 3.018 m. Η θεωρητική ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει ένα όχημα στην κεκλιμένη καμπή της είναι τα 200 km/h, αλλά πρόκειται για μια ταχύτητα που φυσικής άποψης «θα μπορούσε σχεδόν να είναι ανυπόφορη για τον άνθρωπο».

Το ενδιαφέρον πάντως είναι ότι, για μακράς διάρκειας περιπτώσεις, ένα όχημα μπορεί να ταξιδεύει στο κεκλιμένο μέρος της πίστα με ταχύτητα 150 km/h ουσιαστικά χωρίς να απαιτείται κάποιος χειρισμός από τον οδηγό, δηλαδή χωρίς τα χέρια στο τιμόνι. Όπως εξηγεί η Mercedes-Benz, σε αυτή τη συνθήκη εξουδετερώνονται οι πλευρικές δυνάμεις που αναπτύσσονται στα λάστιχα και το αυτοκίνητο παραμένει στην πίστα, διαγράφοντας τη στροφή, χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να εξασκεί καμία δύναμη στο τιμόνι.

Φυσικά, το πεδίο δοκιμών της Mercedes-Benz μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια εξελίσσεται διαρκώς, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και στις νέες συνθήκες που επιβάλλουν τα νέα μοντέλα. Για παράδειγμα, διαθέτει πλέον ένα τμήμα δρόμου με χαμηλού θορύβου «ασφάλτου ψιθυρίσματος» για τη μέτρηση των άλλων θορύβων (μηχανικών και αεροδυναμικής).

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube