Το 2019 θα ξαναπατήσουν Ευρώπη τα MG [video]

Το 2019 θα ξαναπατήσουν Ευρώπη τα MG [video]

Η SAIC ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται για πανευρωπαϊκό «άνοιγμα» με επιστροφή της MG.

Ο κινέζικος κολοσσός SAIC Motor ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις μοντέλων της MG το 2019, μέσω του νέου Κέντρου Πωλήσεων στο Λουξεμβούργο.

Τα μοντέλα της MG πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2011, αλλά η SAIC καθυστερεί την εξάπλωση στην υπόλοιπη Ευρώπη, μιας και παρά την αναγνωσιμότητα της φίρμας στο Νησί, ο όγκος πωλήσεων είναι μικρός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο MG ZS

Το επαναλανσάρισμα της MG θα πραγματοποιηθεί στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης και η γκάμα της θα επικεντρωθεί σε SUV/crossover και μικρομεσαία και μικρά hatchback, αναφέρει η SAIC.

Ο λογότυπος της MG, που απουσιάζει από τις αγορές της ηπειρωτικής Ευρώπης εδώ και 12 χρόνια, δεν έχει ξεχαστεί, δήλωσε ο Pieter Gabriels, επικεφαλής της SAIC Ευρώπης. «Η MG είναι σαν την Alfa Romeο. Είναι πολύ δύσκολο να καταστρέψεις μια μάρκα. Είναι πολύ δύσκολο να ξεχάσεις τις καλές στιγμές», ανέφερε στο Automotive News Europe κατά την διάρκεια της παρουσίασης του πρωτότυπου E-Motion στην Έκθεση της Σαγκάης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο MG E-Motion Concept

Η SAIC πήρε τον έλεγχο της MG μετά την συγχώνευση της το 2007 με την Nanjing Automobile, η οποία αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της MG Rover μετά την κατάρρευσή της το 2005. Πλέον, η MG Motors εισάγει αυτοκίνητα από την Κίνα, καθώς πέρυσι έκλεισε το τμήμα συναρμολόγησης του εργοστασίου στο Longbridge.

[πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube