12 νεκροί στην Ινδονησία από μποτιλιάρισμα [video]

12 νεκροί στην Ινδονησία από μποτιλιάρισμα [video]

Σε μποτιλιάρισμα που διήρκεσε τρεις ημέρες κοντά στην πόλη Brebes, στην Ιάβα, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις δυσμενείς συνθήκες.

Το πρώτο κύμα των διακοπών που ξεκίνησε και στην Ελλάδα, ευτυχώς δεν χαρακτηρίζεται από τέτοιου είδους δράματα, παρά τις ψηλές θερινές θερμοκρασίες και στη χώρα μας.

Η παράδοση των μποτιλιαρισμάτων στα νευραλγικά σημεία και δη υπό τις υψηλές θερμοκρασίες δεν παίρνει ποτέ τέτοιες διαστάσεις. Βέβαια, οι οδηγοί αδημονούν πίσω από τιμόνι, με τους φίλους ή την οικογένεια να δυσανασχετεί επίσης, ενώ ο κλιματισμός δουλεύει υπερωρίες.

Εάν αυτό το βρίσκεται ανυπόφορο, την Ινδονησία προκαλεί θρήνο και η χώρα θα θυμάται την περίοδο 3 έως 5 Ιουλίου για πάντα. Πρόκειται για την περίοδο που τελείωνε το Ραμαζάνι και που για τη χώρα αυτή, με το μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο, οδηγοί και λοιποί χρήστες του δρόμου ξεχύνονται στους οδικούς άξονες για να γιορτάσουν το Aïd el-Fitr, το τέλος τη νηστείας του μηνός του Ραμαζανιού. Εκατοντάδες χιλιάδες εκδρομείς, λοιπόν, κατέκλυσαν τους δρόμους, μόνο που πολλοί από αυτούς είχαν την ατυχία να βρεθούν σε μια έξοδο του αυτοκινητοδρόμου της πόλης Brebes που βρίσκεται πάνω στο νησί της Ιάβας. Ένα μέρος που έγινε επίγεια κόλαση.



Η συγκέντρωση των αυτοκινήτων ήτα, τέτοια που δημιούργησε ένα γιγαντιαίο μποτιλιάρισμα. Το οποίο διήρκεσε τρεις ημέρες. Μεταξύ των ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν κάτω από τον καυτό ήλιο, δώδεκα πέθαναν. Τα περισσότερο από τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, άλλοι πέθαναν από εξάντληση και άλλο από επιπλοκές στην υγεία τους. Τα τοπικά μίντια ανέφεραν επίσης ότι ένα παιδί ενός έτους πέθανε από δηλητηρίαση από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Ινδοσνησίας, Hemi Pramuraharjo, η παρουσία μικροπωλητών και οι διάσπαρτες πολυσύχναστες αγορές επέτειναν το πρόβλημα. Εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το ότι δεν υπήρξε λύση για το εκεί πρατήριο καυσίμων που η ουρά του προκαλεί στένωση στο δρόμο, επιβαρύνοντας και αυτό την κυκλοφορία.

Για να αποτρέψει την επανάληψη ενός τέτοιου δράματος, ο υπουργός Υγείας της χώρας πίεσε τους οδηγούς «που προβλέπεται να κάνουν μεγάλο ταξίδι να αναπαύονται και να παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις». Ο Achmad Yurianto, στέλεχος του υπουργείου προσέθεσε σε ανακοίνωσή του ότι «η υπερβολική χρήση του κλιματισμού θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε αύξηση της ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα στην καμπίνα».

Όπως βλέπετε, υπάρχουν και χειρότερες ανακοινώσεις από αυτές των ελληνικών αρχών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube