Κι όμως, κάποιος βγήκε ζωντανός από αυτή την Corvette Z06

Κι όμως, κάποιος βγήκε ζωντανός από αυτή την Corvette Z06

Τρομακτικό ατύχημα στις ΗΠΑ, όταν Mustang έκλεισε τον δρόμο σε Corvette Z06 ενώ έκαναν κόντρα. «Άγιο» είχε ο οδηγός, που εκσφενδονίστηκε έξω από το αυτοκίνητο.

Μία Chevrolet Corvette Z06 διαλύθηκε στη Φλόριντα, μετά από σύγκρουση που φέρεται να είναι αποτέλεσμα -προφανώς παράνομης- κόντρας με άλλο αυτοκίνητο. Ο οδηγός επέζησε από θαύμα, αν και με σοβαρά τραύματα.

Το ατύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, όταν η Corvette Z06 κοντραρίστηκε με μια ασημί Ford Mustang, ο οδηγός της οποίας αναζητείται από τις αρχές.

«Άγιο» είχε ο οδηγός της Corvette Z06, που εκσφενδονίστηκε έξω από το αυτοκίνητο κι επέζησε

Σύμφωνα με όσα γνωρίζει προς ώρας η Τροχαία Αυτοκινητόδρομων της Φλόριντα, η Mustang έκλεισε τον δρόμο στην Chevrolet, η οποία συγκρούστηκε με ένα Toyota Prius του 2016 πριν βγει από τον δρόμο με μεγάλη ταχύτητα, χτυπώντας πρώτα σε  στύλο και μετά σε δέντρο.

Corvette Z06

Ο 38χρονος οδηγός εκσφενδονίστηκε από το όχημα, κάτι που απέβη σωτήριο, παρότι κατέληξε 47 m μακριά από το σημείο της σύγκρουσης. Τα συνεργεία διάσωσης τον μετέφεραν στο κοντινό νοσοκομείο HCA Florida Ocala.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η μοναδική Corvette Z06 της κυρίας Προέδρου

Τα συντρίμμια μοιάζουν με αποτέλεσμα έκρηξης, με πολλά κομμάτια της Corvette Z06 να είναι διάσπαρτα στην περιοχή. 

Στις φωτογραφίες μπορούμε να διακρίνουμε ένα κομμάτι του κινητήρα, μεγάλο τμήμα της καμπίνας με τα δύο κόκκινα δερμάτινα καθίσματα, τις μαύρες ζάντες αλουμινίου και το καπό της Corvette να κείτονται πάνω στο γρασίδι.

Corvette Z06

Καταθέσεις μαρτύρων ανέφεραν ότι τα δύο αυτοκίνητα πραγματοποιούσαν αγώνα ταχύτητας και περιέγραψαν αναλυτικά όσα αναφέραμε παραπάνω. Τώρα η αστυνομία αναζητά έναν λευκό άνδρα, από 1,76 ως 1,80, με περιποιημένα γένια και βάρος από 100 ως 115 kg, με δύο τατουάζ στον δεξί του πήχη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Chevrolet Corvette Z06: από το burnout, στο δέντρο

Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να κλείσουν τον παρακείμενο αυτοκινητόδρομο λόγω των καλωδίων του ηλεκτρικού ρεύματος που ήταν σε χαμηλό ύψος από το οδόστρωμα, απόρροια της πρόσκρουσης.

Corvette Z06

Η Corvette Z06 του 2016 είναι ένα αμερικανικό κτήνος, με κομπρεσοράτο V8 6,2 lt. Αποδίδει 660 PS στις 6.400 rpm και 881 Nm στις 3.600 rpm. Μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,7" αν φοράει αυτόματο κιβώτιο ή 3,8" αν έχει χειροκίνητη μετάδοση. 

Θα σταματήσει να επιταχύνει στα 310 km/h, ενώ θα διανύσει το 1/4 του μιλίου σε 10,95" και 11,2" αντίστοιχα, για την αυτόματη και τη χειροκίνητη έκδοση.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube