Kia: Νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο στη Γενεύη

Kia: Νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο στη Γενεύη

Η Kia αποκαλύπτει την πρώτη εικόνα του κόνσεπτ του EV που σκοπεύει να μην αφήσει ανικανοποίητες, οπτική ευχαρίστηση και οδήγηση.

Ο κορεατικός όμιλος Hyundai-Kia είναι από τους πρώτους που διαθέτουν στην γκάμα τους ηλεκτρικά μοντέλα μεγάλης αυτονομίας σε προσιτή τιμή. Και μάλιστα πολύ πριν από την Tesla. Η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, έχει αποσύρει τη βασική, φθηνή έκδοση του Model 3 από την επίσημη ιστοσελίδα της. Εν τω μεταξύ, η Kia συνεχίζει να βρίσκεται καβάλα στο ηλεκτρικό κύμα, ανακοινώνοντας ένα πρωτότυπο με μπαταρίες για το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Αυτή η πρώτη εικόνα μας δείχνει το εμπρός μέρος ενός μοντέλου με μια πολύ ιδιαίτερη παραλληλόγραμμη φωτεινή «υπογραφή» που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ σε Kia. Το αυτοκίνητο δείχνει αρκετά χαμηλό και αμέσως παρατηρείς τους πίσω γενναιόδωρους γοφούς, σημάδι ενός πιθανού μεγάλου κουπέ ή μιας μπερλίνας.

Η Kia χρησιμοποιεί πολύ συναισθηματικούς όρους στο δελτίο Τύπου του teaser, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο. Φαίνεται όμως ότι η ευχαρίστηση στην οδήγηση θα είναι κομβικό σημείο για το κόνσεπτ, του οποίου το μοντέλο παραγωγής δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί από την εταιρεία ούτε στο άμεσο ούτε στο απώτερο μέλλον.

«Το πρωτότυπό μας έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να κάνει την καρδιά σας να χτυπήσει πολύ γρήγορα, αλλά και για να τονίσει την ολιστική και συναισθηματική προσέγγισή μας στην ηλεκτροκίνηση», αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου. Προς το παρόν, η συναισθηματική σπουδή της Kia περιορίζεται στο e-Niro, αλλά με αυτό το πρωτότυπο θα μπορούσαμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση του τι σημαίνει «συναισθηματικό BEV» για την Kia.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube