Κατάρρευση οδογέφυρας στη Γένοβα με δεκάδες νεκρούς

Κατάρρευση οδογέφυρας στη Γένοβα με δεκάδες νεκρούς

Ημέρα εθνικής τραγωδίας η σημερινή στην Ιταλία, ύστερα από την κατάρρευση της τεράστιας οδογέφυρας έξω από την Γένοβα, στην Autostrada A10, που κόστισε την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Οι πυροσβέστες και τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται μεπρός σε ένα μακάβριο θέαμα, καθώς παλεύουν να βγάλουν από τα συντρίμμια κόσμο που έχει καταπλακωθεί από την γέφυρα.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν η άσφαλτος υποχώρησε σε συνολικό μήκος 150 έως 200 μέτρων καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που ήταν πάνω στην γέφυρα. Κατά την κατάρρευση καταπλακώθηκαν δέκα αυτοκίνητα και πέντε φορτηγά. Σύμφωνα με πηγές από την ιταλική πυροσβεστική, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 35.

Στην περιοχή υπάρχουν και σπίτια, που μπορεί να υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η κατάρρευση μπορεί να οφείλεται σε κεραυνό που έπεσε, σήμερα το μεσημέρι σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της La Repubblica.

Genova A10

Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που θα πρέπει φυσικά να διακριβωθεί από τις έρευνες, αλλά το οποίο φαίνεται να ενισχύεται και από το γεγονός ότι ένα σπίτι, που βρισκόταν δίπλα στην γέφυρα, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά την κατάρρευση. Δυο άνθρωποι που ζούσαν σε αυτό, μεταφέρθηκαν με εγκαύματα σε νοσοκομείο της Γένοβας.

[Πηγή newsit]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube