Και ο Wehrlein στη Formula E με την ομάδα της Mahindra

Και ο Wehrlein στη Formula E με την ομάδα της Mahindra

Θα έχει σαν ομόσταυλό του τον Jerome D'Ambrosio.

Άλλος ένας οδηγός που πέρασε από τη Formula 1 αλλά και το DTM μπαίνει στον κόσμο της Formula E.

Ο Pascal Wehrlein, ο οποίος αγωνίστηκε με τις  Manor και Sauber στην F1 πριν χάσει τη θέση του από τον Charles Leclerc, μετακόμισε στο DTM και τώρα θα κάνει το ντεμπούτο του με την ινδική ομάδα στη Formula E.  

Πριν πάρει την τελική του απόφαση δοκίμασε τόσο το μονοθέσιο της Mahindra όσο και αυτό της πρώην ομάδας του στο DTM, της HWA που από φέτος μπαίνει και αυτή στη Formula E.
O επικεφαλής της  HWA, ο Ulrich Fritz, δήλωσε ότι ο Wehrlein απέρριψε τριετές συμβόλαιο που του προσφέρθηκε με την υποστήρριξη της Mercedes, γιατί ήθελα να κρατήσει ανοικτές τις πόρτες για ενδεχόμενη επιστροφή του στην F1.

«Είμαι πολύ ευτυχής που συμμετέχω στην προσπάθεια της Mahindra. Είναι μια μικρή ομάδα αλλά με πραγματικά υψηλές φιλοδοξίες. Έχω την αίσθηση ότι η ομάδα είναι το σωστό περιβάλλον για μένα », δήλωσε ο Wehrlein.

Από την πλευρά του, ο D'Ambrosio, πρώην οδηγός της Marussia Virgin Racing F1 πάει και αυτός στη Mahindra αφού αγωνίστηκε στις πρώτες τέσσερις σεζόν της FE με την ομάδα Dragon και δηλώνει «υπερβολικά ενθουσιασμένος» που θα ενταχθεί στην ομάδα του Dilbagh Gill.
«Έχω γνωρίσει μερικούς ανθρώπους στην ομάδα για περισσότερα από 10 χρόνια και δεν κατάφερα να συνεργαστώ μαζί τους και τώρα θα έχουμε αυτή την ευκαιρία, η οποία έχει και μια μεγάλη προοπτική», πρόσθεσε.

Οι Wehrlein και D'Ambrosio, το νέο δίδυμο της Mahindra θα πάρουν τη θέση των  Felix Rosenqvist και Nick Heidfeld, που θα ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους στη καριέρα τους. Ο πρώτος εντάχθηκε στην κορυφαία ομάδα IndyCar Ganassi για το 2019, ενώ ο Heidfeld παραμένει με τον Mahindra αλλά ως ειδικός σύμβουλος και εφεδρικός οδηγός.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube