Η Zoox δοκιμάζει το ρομποταξί της στους δρόμους τους Λας Βέγκας

Η Zoox δοκιμάζει το ρομποταξί της στους δρόμους τους Λας Βέγκας

Η θυγατρική της Amazon, Zoox, άρχισε να δοκιμάζει το ηλεκτρικό και αυτόνομο ρομποτάξι της στους δημόσιους δρόμους του Λας Βέγκας.

zoox

Η Zoox ξεκίνησε τις δοκιμές του ρομποταξί της σε πραγματικές συνθήκες και στο Λας Βέγκας, με την εταιρεία να αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή της ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα αυτόνομο όχημα που κατασκευάστηκε χωρίς πεντάλ ή τιμόνι λειτουργεί σε δημόσιους δρόμους στη Νεβάδα.

Η Zoox ξεκινάει τις δοκιμές της σε μια μικρή κλίμακα και συγκεκριμένα με έναν κύκλο ενός μιλίου γύρω από τη γειτονιά όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της στο Λας Βέγκας, με σχέδια επέκτασης τους επόμενους μήνες. 

Η αρχική διαδρομή θα δοκιμάσει το ρομποταξί της Zoox σε αρκετές απροστάτευτες στροφές και στάσεις πολλαπλών κατευθύνσεων, καθώς και την ικανότητά του να πλοηγείται σε δρόμους με ποδηλάτες, πεζούς και άλλα αυτοκίνητα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

zoox

Το ρομποταξί, το οποίο μπορεί να μεταφέρει τέσσερα άτομα ταυτόχρονα με ταχύτητα έως 35 μίλια την ώρα (56 km/h), θα είναι διαθέσιμο στους υπαλλήλους της Zoox κατά τις εργάσιμες ώρες. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε πόσα οχήματα θα ρίξει συνολικά στους δρόμου, ούτε τις ακριβείς ώρες λειτουργίας τους. 

Ωστόσο, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι θα υπάρχουν «πολλά» οχήματα της Zoox που θα συμμετέχουν στις δοκιμές.

Η εταιρεία δήλωσε ότι κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους στο Λας Βέγκας από τις 16 Ιουνίου 2023 και ότι βρίσκεται στην πόλη για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η Zoox επέκτεινε τις δραστηριότητές της στο Λας Βέγκας για να δοκιμάσει, να επικυρώσει και να τελειοποιήσει την τεχνολογία της το 2019, με σκοπό να ξεκινήσει εμπορικές δραστηριότητες εκεί στο μέλλον. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube