Η νέα Ferrari F1 είναι «όσο πιο ακραία γινόταν»

Η νέα Ferrari F1 είναι «όσο πιο ακραία γινόταν»

Ο νέος επικεφαλής της Scuderia, Mattia Binotto, δήλωσε περήφανος για το νέο μονοθέσιο, την SF90.

Παρότι η SF90 αποτελεί εξέλιξη της περσινής SF71H, o Binotto λέει ότι έχει γίνει προσπάθεια ώστε η σχεδιαστική προσέγγιση να είναι επιθετική και “extreme”.

Ο Binotto υπέδειξε το εξαιρετικά στενό airbox εισαγωγής του κινητήρα και το σφιχτό «πακετάρισμα» των μηχανικών μερών στο πίσω μέρος, που βοηθήθηκε από την ασυνήθιστη, διπλά κατακόρυφη διάταξη των εξατμίσεων.

«Το 2018 είχαμε πραγματικά καλά αποτελέσματα και αυτό το μονοθέσιο αποτελεί εξέλιξη του περσινού», δήλωσε ο Binotto στην παρουσίαση, σήμερα το πρωί (Δείτε το video). «Δεν πρόκειται για επανάσταση. Απλά προσπαθήσαμε να πιέσουμε ξανά, να υψώσουμε τον πήχη, να ανεβάσουμε το επίπεδο και να είμαστε όσο ακραίοι μπορούσαμε. 

«Υπάρχουν κάποιες αλλαγές που είναι αναμενόμενες, όπως η εμπρός πτέρυγα που ακολουθεί τους νέους κανονισμούς. Όμως αν κοιτάξετε τις λεπτομέρειες, αληθινά προσπαθήσαμε να πιέσουμε πολύ, να είμαστε καινοτόμοι. Το ρολ-μπαρ είναι πολύ στενό και πολύ λεπτό. Και αν κοιτάξετε το αμάξωμα στο πίσω μέρος, είναι πολύ, πολύ στενό. Κι αυτό χάρη στη συνολική δουλειά, που δεν μπορείτε να δείτε αφού είναι από κάτω, και αφορά την εγκατάσταση και τη χωροθέτηση της κινητήριας μονάδας. Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω ότι το τελικό σχήμα είναι το αποτέλεσμά της. Μας αρέσει».

Mattia Binotto

Ο Binotto ανέλαβε τα καθήκοντα του επικεφαλής της Scuderia τον περασμένο μήνα και οι ιθύνοντες της Ferrari πιστεύουν ότι είναι ο σωστός άνθρωπος για να οδηγήσει την ομάδα στον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο κατασκευαστών από το 2008.

«Ξεκινάμε ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο στην ιστορία μας, υπό την ηγεσία του Mattia Binotto», δήλωσε ο CEO της Ferrari, Louis Camilleri. «Ο Mattia είναι στη Ferrari ένα τέταρτο του αιώνα. Η λαμπρή καριέρα του αυτή την περίοδο αποτελεί ξεκάθαρη μαρτυρία για τις εξαιρετικές του ικανότητες και τα ηγετικά του προσόντα.

«Γνωρίζει τη Scuderia μέσα-έξω. Και είναι ομαδικός παίκτης: αποφασιστικός, ταλαντούχος και αποφασισμένος να κάνει τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα. Έχω την πεποίθηση ότι θα οδηγήσει τη Scuderia ακόμη πιο ψηλά».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube