Η ίδια η Cadillac ανακοινώνει (;) την έκδοση XT4 V-Sport

Η ίδια η Cadillac ανακοινώνει (;) την έκδοση XT4 V-Sport

Αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από την εταιρεία, όλοι αναμένουν την άφιξη μιας έκδοσης V-Sport στην γκάμα του νέας Cadillac XT4, που φαίνεται να έχει «προαναγγελθεί» μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας.

Οι εκδόσεις V-Sport αποτελούν τη σπορ εναλλακτική στην αντίστοιχη γκάμα κάθε μοντέλου της Cadillac. Με ισχυρό κινητήρα και μπόλικο σπορ μακιγιάζ, αλλά χωρίς να φθάνει στα άκρα των καθαρόαιμων εκδόσεων V, μια Cadillac V-Sport αντιπροσωπεύει σπορ επιλογή και έντονο χαρακτήρα.

Προς το παρόν, η φίρμα της General Motors δεν επιβεβαίωσε το λανσάρισμα μιας τέτοιας έκδοσης στην γκάμα του κόμπακτ συμπαγές crossover της (κόμπακτ για τα αμερικανικά δεδομένα), αλλά θεωρείται ότι η Cadillac XT4 είναι το ιδανικό υποψήφιο μοντέλο για να αποκτήσει έκδοση V-Sport.

Πρόσφατα, οι συνάδελφοι του GM Authority παρατήρησαν μια ενδεικτική καταχώριση της εταιρείας στο website της που θα μπορούσε να είναι το πρώτο σημάδι της άφιξης μιας σπορ εκδοχής της XT4, η οποία, όπως αναφέραμε, δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Η επίμαχη φωτογραφία βρίσκεται σε μια landing page  που αναλύει τη διαδικασία σχεδίασης της XT4 υπό μια ενότητα με τίτλο «Εξωτερικό και Επιδόσεις». Η φωτογραφία δείχνει μόνο το πίσω μέρος του crossover που διαθέτει ένα πολύ πιο φαρδύ άξονα με φουσκωμένα φτερά και υπερμεγέθεις μπούκες εξάτμισης.

Η παρουσία αυτής της φωτογραφίας μπορεί να είναι περιστασιακή και απλώς ένα είδος καλλιτεχνικής απεικόνισης, κάτι σαν στολίδι της ιστοσελίδας, καθώς δεν αφορά νέα παρουσίαση ή teaser. Ποιες ήταν οι προθέσεις της μάρκας όταν δημιούργησε αυτήν την εικόνα παραμένουν άγνωστες. Μπορεί να είναι μόνο ένα από τα πολλά σκίτσα που δημιουργούνται από το τμήμα σχεδιασμού της φίρμας, αλλά είναι σαφές ότι μια έκδοση αυτού του τύπου ταιριάζει απόλυτα με την εμπορική προσέγγιση της νέας XT4. Οι ανταγωνιστές αυτής μιας έκδοσης V-Sport στις ΗΠΑ θα ήταν οι ισχυρότερες εκδόσεις των BMW X2, Audi Q3 και Lexus NX που της ταιριάζουν από άποψη τιμής και όχι μεγέθους, μιας κι εκεί ανήκει στην πιο πάνω κατηγορία.

Προς το παρόν μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε σχετικά με τα μοτέρ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε αυτήν την επίσης υποθετική έκδοση. Αλλά σαφώς δεν θα είναι κάποιος 6κύλινδρος κινητήρας, αν και η πλατφόρμα E2UL της XT4 θα μπορούσε να φιλοξενήσει αυτό το είδος. Υπάρχουν υπερτροφοδοτούμενοι 4κύλινδροι κινητήρες που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι, καθώς και μια μελλοντική υβριδική έκδοση… Με αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαμε να δούμε μια εξηλεκτρισμένη έκδοση του υφιστάμενου δίλιτρου μοτέρ ή το νέο 4κύλινδρο 2,7λιτρο τούρμπο L3B της GM. Αλλά αυτή τη στιγμή όλα είναι οι εικασίες.

Εδώ απλώς να θυμίσουμε ότι η βασική Cadillac ΧΤ4 (κάτω) είναι ένα crossover μήκους 4,6 m με δίλιτρο 4κύλινδρο μοτέρ τούρμπο 240 ίππων.

Cadillac XT4

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube