Horner: Ο Verstappen πρέπει να διδαχθεί από τον Ricciardo

Horner: Ο Verstappen πρέπει να διδαχθεί από τον Ricciardo

«Καμπανάκι» από τον Horner: Η ομάδα εκτός από βαθμούς χάνει και πολλά χρήματα…

Ο επικεφαλής της Red Bull Christian Horner, αμέσως μετά την επική νίκη του Ricciardo στο Μονακό, κάνοντας τον απολογισμό του τριημέρου αναφέρθηκε και στον Max Verstappen, τονίζοντας πως πρέπει να αλλάξει συνολικά την προσέγγισή του.

Ο Ολλανδός είχε μια πολύ κακή στιγμή στο FP3 που του στέρησε τη συμμετοχή του στις κατατακτήριες και η οποία ήρθε σαν συνέχεια των ατυχημάτων που είχε στο Μπαχρέιν, την Κίνα αλλά και στο Αζερμπαϊτζάν όπου συγκρούστηκε με τον team-mate του.

«Ο Max χρειάζεται να δει τι θα μπορούσε να έχει κάνει αυτό το Σαββατοκύριακο και να σκεφτεί για το μέλλον», είπε ο Horner συμπληρώνοντας πως «έχει έναν πολύ καλό δάσκαλο στο διπλανό του αυτοκίνητο και μπορεί να διδαχθεί από αυτόν».

Ο Max έχει ταλέντο αλλά η πορεία του αυτή τη χρονιά πρέπει να τον ωθήσει να έχει μια διαφορετική προσέγγιση. Είναι σίγουρο ότι εργάζεται σκληρά όμως πρέπει να πατήσει το κουμπί επανεκκίνησης (reset button) στο μυαλό του ειδικά μετά το πολύ οδυνηρό Μονακό.

Αυτή τη στιγμή ο Verstappen βρίσκεται στην έκτη θέση στο πρωτάθλημα με 35 βαθμούς, λιγότερους και από τους μισούς του Ricciardo που βρίσκεται στην τρίτη θέση με 72 βαθμούς.
Η απώλεια βαθμών σε συνδυασμό με την αποκατάσταση των ζημιών κοστίζουν πολλά χρήματα στην ομάδα, τόνισε με νόημα ο Horner και πρέπει να βρισκόμαστε πολύ κοντά στη Mercedes και τη Ferrari.
Και κατέληξε: Πρέπει να μάθει και ελπίζω να το έχει κάνει ήδη. Πέταξε περίπου 60-65 βαθμούς που θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει από την αρχή της χρονιάς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Από την πλευρά του ο Verstappen, ο οποίος πολλές φορές έχει αρνητική στάση μπροστά στην κριτική που του ασκείται δήλωσε για το συμβάν στο Μονακό πως δεν ήθελε να πάει πιο γρήγορα και νόμιζε ότι είχε αφήσει ένα περιθώριο ασφαλείας. Ωστόσο, είπε, το συμπέρασμα είναι ένα: Ποτέ δεν ακουμπάς τις μπαριέρες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube