H Τata Motors αγοράζει εργοστάσιο της Ford στην Ινδία για να αυξήσει την παραγωγή EV

H Τata Motors αγοράζει εργοστάσιο της Ford στην Ινδία για να αυξήσει την παραγωγή EV

Μετά την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων η Τata Motors στοχεύει να παράγει στο συγκεκριμένο εργοστάσιο 300.000 EV ετησίως. 

Η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία Tata Motors Ltd (TAMO.NS) υπέγραψε συμφωνία για την αγορά μιας μονάδας παραγωγής της Ford Motor στη δυτική πολιτεία Gujarat, καθώς προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή της σε ηλεκτρικά οχήματα.

Η Tata Motors, ιδιοκτήτης της Jaguar Land Rover κυριαρχεί ήδη στη νεοσύστατη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ινδίας, την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να αναπτύξει προσφέροντας στις εταιρείες δισεκατομμύρια δολάρια σε κίνητρα.

H συμφωνία αγοράς, που αναφέρεται αρχικά ως «μνημόνιο» ανακοινώθηκε τη Δευτέρα και καλύπτει τη γη, τα περιουσιακά στοιχεία και όλους τους υπαλλήλους που εργάζονται στις εγκαταστάσεις. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές.

Η Tata είπε ότι θα επενδύσει σε νέα μηχανήματα και εξοπλισμό στο εργοστάσιο και αναμένει ότι η μονάδα θα έχει παραγωγική ικανότητα 300.000 αυτοκινήτων το χρόνο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Η παραγωγικότητα μπορεί να αυξηθεί σε περισσότερες από 400.000 μονάδες ετησίως στο άμεσο μέλλον.

«Η αυξανόμενη προτίμηση των πελατών για επιβατικά και ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται από την Tata Motors έχει οδηγήσει σε πολλαπλή ανάπτυξη… αυτή η πιθανή συναλλαγή θα υποστηρίξει την επέκταση της παραγωγής μας», δήλωσε ο Shailesh Chandra, διευθύνων σύμβουλος της Tata Passenger Electric Mobility Ltd.

Η Tata πέρυσι συγκέντρωσε $1 δισ. από την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών TPG για τον τομέα των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων και ανταγωνίζεται στον τομέα αυτό τη Mahindra. Η μεταβίβαση του εργοστασίου στο Sanand έρχεται μετά την απόφαση της Ford πέρυσι να σταματήσει την παραγωγή στην Ινδία, όπου κατείχε λιγότερο από 2% μερίδιο στην αγορά επιβατικών οχημάτων και αγωνιζόταν να πραγματοποιήσει κέρδη για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Η Ford είχε ανακοινώσει ότι αναζητούσε επιλογές για τα δύο εργοστάσιά της στη χώρα, ενώ παράλληλα εγκατέλειψε τα σχέδια για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στην Ινδία με σκοπό να τα εξάγει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube