GP Αυστραλίας: O Bottas απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα

GP Αυστραλίας: O Bottas απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα

Απογοήτευση για τη Ferrari που δεν ανέβηκε στο βάθρο.

Ο Bottas ήταν ο άνθρωπος της ημέρας στην Αυστραλία. Έκανε μια εκπληκτική εκκίνηση από τη δεύτερη θέση, έστριψε πρώτος και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος, παίρνοντας και τον έναν επιπλέον βαθμό αφού έκανε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Πίσω του τερμάτισε ο Hamilton με τη Mercedes να βλέπει τη διαφορά από τον Bottas να είναι τέτοια που να μην της επιτρέπει να δώσει εσωτερική εντολή για αλλαγή θέσης. Αλλωστε ακόμη είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος. 

Ήταν ο καλύτερο αγώνας της ζωής μου είπε ο Bottas αμέσως μετά τον τερματισμό, πανηγυρίζοντας μια νίκη μετά από πολύ καιρό. Ευχαριστημένος πρέπει να είναι και ο Verstappen με την τρίτη θέση που την κέρδισε επάξια, με καθαρό προσπέρασμα μέσα στον αγώνα επί του Vettel, ενώ κυνήγησε και τον Hamilton για κάποιους γύρους. Είναι το πρώτο βάθρο της Red Bull στη νέα εποχή της με τη Honda. Παράλληλα ο Ολλανδός μετρά έξι συνεχόμενες παρουσίες στο βάθρο αλλά είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει σε αυτό στον αγώνα της Αυστραλίας. 

Από την άλλη μόνον απογοήτευση και προβληματισμός μπορεί να υπάρχει στο κόκκινο στρατόπεδο. Vettel και Leclerc αφού απέφυγαν τη μεταξύ τους επαφή στην πρώτη στροφή του αγώνα δεν μπόρεσν να κάνουν τίποτα περισσότερο από την 4η και 5η θέση αντίστοιχα. Μάλιστα ο Γερμανός δέχτηκε και το προσπέρασμα του Verstappen, ενώ προς το τέλος του αγώνα έδειξε να πιέζεται από τον ομόσταυλό του Μονεγάσκο που είχε πιο φρέσκα ελαστικά. 

Στην έκτη θέση βρέθηκε ο Kevin Magussen με τη Haas, ενώ πίσω του τερμάτισε ο Nico Hulkenberg, με τη Renault να ήθελε σίγουρα κάτι καλύτερο από την 7η θέση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ή την εγκατάλειψη του Ricciardo που είδε την εμπρός πτέρυγα να σπάει στην εκκίνηση και στη συνέχεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από προτροπή της ομάδας. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Kimi Raikkonen, Lance Stroll και Daniil Kvyat.

Σαν συμπέρασμα θα μπορούσαμε να πούμε πως η Mercedes εμφανίστηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος να είναι η απόλυτη κυρίαρχος, την ώρα που όσα λέγονταν για τη Ferrari στη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών μάλλον δεν ευσταθούν. Οι «κόκκινοι» πρέπει να βάλουν το κεφάλι κάτω και να δουλέψουν σκληρά, καθώς όπως αποδείχθηκε η Mercedes δεν είναι ο μοναδικός τους αντίπαλος, αλλά θα πρέπει να διαχειριστούν και τη Red Bull που αναδεικνύεται σε υπολογίσιμη δύναμη, ικανή - όπως έδειξε - να τους δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. 

res

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube