Formula 1: H Renault προτείνει δραστική μείωση των αγώνων

Formula 1: H Renault προτείνει δραστική μείωση των αγώνων

Πέρα από το οικονομικό κόστος, αυτό που προέχει είναι να μην γίνει η F1 «ρουτίνα», λέει ο Cyril Abiteboul.

Ο επικεφαλής της Renault Sport Formula 1 Cyril Abiteboul πιστεύει ότι οι αγώνες Grand Prix θα επωφεληθούν από μια «επιθετική» μείωσή τους, που θα έφτανε το καλαντάρι να μετρά 15 αντί για 21 διοργανώσεις.
Σε αντίθεση με τη Liberty Media που θέλει να φτάσει τους αγώνες στους 22 ή και 23 στο εγγύς μέλλον, βάζοντας μέσα τις ΗΠΑ και την Ασία, ο

Abiteboul δηλώνει στο Autosport πως πρέπει να είμαστε σε θέση να κρατάμε ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού. Με το ημερολόγιο που έχουμε τώρα, ο ενθουσιασμός τόσο των ομάδων όσο και των θεατών δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που θα ήταν αν η F1 ταξίδευε 15 φορές το χρόνο.

Αν εμείς στις ομάδες δεν έχουμε τη δέουσα ενέργεια, δεν μπορούμε να τη μεταφέρουμε και στον κόσμο. Εκτιμώ το λόγο-συμπλήρωσε- για τον οποίο κάποιοι λένε ότι το καλαντάρι πρέπει να μεγαλώσει, αλλά κινδυνεύουμε να χάσουμε αυτό το ξεχωριστό που έχουμε και να πέσουμε σε μια κατάσταση ρουτίνας.

Το ιδανικό θα ήταν 15-18 αγώνες σε μια χρονιά και αυτό θα αύξανε κατακόρυφα την αξία της F1, είπε ο Abiteboul.

Μια επιθετική προσέγγιση θα ήταν να βάλουμε τους κατά τόπους διοργανωτές να ανταγωνιστούν μεταξύ τους, λέγοντάς τους για παράδειγμα πως οι έξι χειρότεροι από εσάς του χρόνου θα είστε εκτός ημερολογίου.

Πίσω από όλη αυτή την προσέγγιση τίθεται και ένα οικονομικό θέμα με τις μικρότερες ομάδες να μην μπορούν να σηκώσουν το κόστος πολλών αγώνων.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του επικεφαλής της ομάδας Haas, Gunther Steiner, που υπογράμμισε πως η αύξηση των αγώνων κοστίζει μια κόλαση χρημάτων, οπότε πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε και έσοδα και όχι μόνον δαπάνες. Οι 20-22 αγώνες είναι το απόλυτο όριο, είπε, μετά είναι απλά δρόμος χωρίς επιστροφή.

Την ίδια στιγμή ο ιδιοκτήτης της Force India, Vijay Mallya, δήλωσε πως αν ο αριθμός των αγώνων ξεπεράσει τους 21 αυτό σημαίνει σημαντική επιβάρυνση για τους μηχανικούς μας και όλους όσοι συμμετέχουν στην ομάδα. Αυτό που θέλω, είπε είναι η ευημερία των εργαζομένων στην ομάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube