Formula 1: Αυτή είναι η νέα Ferrari SF90 [video]

Formula 1: Αυτή είναι η νέα Ferrari SF90 [video]

Παρουσιάστηκε σε νέα χρώματα, ματ κόκκινο και μαύρο, και η ονομασία της παραπέμπει στη φετινή, 90ή επέτειο της Scuderia.

Η Ferrari έχει βελτιωθεί κι έχει γίνει μόνιμος ανταγωνιστής της Mercedes τα τελευταία δύο χρόνια, όμως ακόμη έχει να πάρει τίτλο από το 2008. Με το νέο μονοθέσιο, ευελπιστεί να σπάσει αυτή την αρνητική παράδοση.

Με μια πρώτη ματιά σε αυτό, επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η ομάδα επέλεξε τη διπλή κατακόρυφη διάταξη στις εξατμίσεις, όπως περιμέναμε μετά την παρουσίαση της νέας Haas, την περασμένη εβδομάδα.

Οι επιγραφές “Mission Minnow” παραμένουν στην εμπρός και την πίσω πτέρυγα, το ρύγχος και το κάλυμμα του κινητήρα, διαφημίζοντας την τεχνολογική πρωτοβουλία του κύριου χορηγού της ομάδας, της Philip Morris International. Όμως είναι πλέον σε μαύρο χρώμα αντί του λευκού που είχαμε δει στο τέλος του 2018.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Vettel παραμένει στην ομάδα για πέμπτη στη σειρά χρονιά, αλλά ο πολύ ελπιδοφόρος νεαρός Μονεγάσκος, Charles Leclerc, αντικαθιστά τον Kimi Raikkonen που πάει στην «αδελφή» ομάδα της Alfa Romeo.

H Ferrari έκανε και διοικητικές αλλαγές, αντικαθιστώντας τον επικεφαλής της ομάδας, Maurizio Arrivabene, με τον έως τώρα τεχνικό διευθυντή της, Mattia Binotto.

Στην παρουσίαση του νέου μονοθεσίου, ο Binotto δήλωσε ότι θα χρειαστεί «πολύ εντατική, σκληρή δουλειά» για να προετοιμαστούν για την αγωνιστική σεζόν, αλλά «είναι όλοι επικεντρωμένοι στο ξεκίνημα και πολύ ενθουσιασμένοι»

Για το νέο του ρόλο, ο Binotto είπε: «Απλά βλέπουμε μπροστά. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται πολλή σκέψη. Απλά κάνεις αυτό που χρειάζεται και προσπαθείς να το κάνεις όσο καλύτερα μπορείς».

Μαζί με τον Binotto και τους δύο οδηγούς, στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, o αντιπρόεδρος, Pierro Ferrari, και ο CEO, Louis Camilleri.

Απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους αλλά και σε όσους παρακολουθούσαν online, o Camilleri είπε: «Η χρονιά αυτή είναι σημαντική διότι γιορτάζουμε την 90ή μας επέτειο, αφού η Scuderia Ferrari γεννήθηκε στη Modena το 1929. Είναι ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς μας εμπνέει και μας οδηγεί το όραμα του ιδρυτή μας, Enzo Ferrari. 

«Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι ως ομάδα φέρουμε το βάρος των ελπίδων, των προσδοκιών και της περηφάνιας ενός ολόκληρου έθνους και εκατομμυρίων φαν σε όλο τον κόσμο. Είναι μια ευθύνη που τη δεχόμαστε με χαρά. Η περσινή σεζόν ήταν για μας η καλύτερη των τελευταίων 10 χρόνων, όμως και πάλι δεν πιάσαμε τους στόχους μας. Μια τέτοια αποτυχία δεν καταπίνεται ποτέ εύκολα, όμως σας διαβεβαιώ ότι βλέπουμε μπροστά με απόλυτη δέσμευση και αποφασιστικότητα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube