Το Ford Sierra Cosworth RS500 ξαναγεννιέται με 450 PS

Το Ford Sierra Cosworth RS500 ξαναγεννιέται με 450 PS

Το Ford Sierra Cosworth RS500 επιστρέφει με ένα υπέροχο restomod. Ομορφότερο, πιο καλοστημένο και με διπλάσια ισχύ από το κλασικό μοντέλο.

Το εργοστασιακό Ford Sierra Cosworth RS500 απέδιδε 227 PS στις 6.000 rpm και 277 Nm στις 4.500 rpm, αλλά η σύγχρονη εκδοχή του σχεδόν διπλασιάζει την απόδοση. Η JH Restorations αντικατέστησε τον κινητήρα με έναν μοντέρνο Ford Performance EcoBeast με χωρητικότητα 2,3 lt κι ισχύ 450 PS.

Η ροπή αποστέλλεται στον πίσω άξονα μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου πέντε σχέσεων Tremec TKX που έχει ενισχύσει η Bowler, ενώ το διαφορικό προέρχεται από μια Mustang του 2018. 

Το Ford Sierra Cosworth RS500 επιστρέφει με ένα υπέροχο restomod. Ομορφότερο, πιο καλοστημένο και με διπλάσια ισχύ από το κλασικό μοντέλο

Δεν ανακοινώθηκαν στοιχεία βάρους, αλλά υποθέτουμε ότι πρέπει να είναι αντίστοιχο του παλιού θρύλου. Θυμίζουμε ότι το κλασικό Ford Sierra Cosworth RS500 ζύγιζε 1.217 kg και χρειαζόταν πάνω από 6" για να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση. Τώρα αναμένουμε να βρίσκεται μέσα στα 4άρια.

Ford Sierra Cosworth RS500

Όταν ο οδηγός ανεβάσει ρυθμό, αναλαμβάνουν η ανάρτηση της QA1 κι οι 6πίστονες δαγκάνες της Wilwood. Οι VF529 ζάντες της American Racing βγάζουν μια νοσταλγική νότα, αλλά φορούν σύγχρονα ελαστικά Proxes Sport της Toyo.

Το body-kit είναι φτιαγμένο από την αρχή, αλλά ακολουθεί υπέροχα τις αυθεντικές γραμμές. Τα φουσκωμένα φτερά, το μπροστινό σπόιλερ, ο πίσω προφυλακτήρας με τον διαχύτη, όλα μοιάζουν να έρχονται από τη μακρινή δεκαετία του 1980. Αρκεί όμως να δεις μια φωτογραφία του κλασικού RS500 για να κατανοήσεις πόσο αξιόλογη δουλειά έχει γίνει.

Ford Sierra Cosworth RS500

Το αμάξωμα είναι βαμμένο στο χρώμα Area 51 Blue, που προέρχεται από τη χρωματική παλέτα της Ford. Είχε αποφασιστεί ότι όλα τα Ford Sierra Cosworth RS500 θα βάφονταν σε μαύρο χρώμα, αλλά τελικά τα 392 ήταν μαύρα. 52 ήταν μπλε και 56 λευκά.

Το εσωτερικό μάς ταξιδεύει πίσω στον χρόνο με το μπλε μοτίβο στα καθίσματα της Recaro, στις ταπετσαρίες και στο τιμόνι.

Ford Sierra Cosworth RS500

Κατά τα άλλα, το RS4Ti -έτσι ονομάζει η JH Restorations το δημιούργημά της- διαθέτει ψηφιακή οθόνη Dakota μεταξύ των αναλογικών οργάνων κι ένα σύγχρονο ηχοσύστημα. Αν όμως ανήκεις σε όσους νοσταλγούν τη δεκαετία του '80, ένα γουόκμαν της Sony και μερικές κασέτες κρύβονται στο κεντρικό υποβραχιόνιο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube