Φοβερό ατύχημα με ιπτάμενο μονοθέσιο F3 στο GP του Macau [video]

Φοβερό ατύχημα με ιπτάμενο μονοθέσιο F3 στο GP του Macau [video]

Σε video θεατή στο twitter φάνηκε το μονοθέσιο να ίπταται με πολλά χιλιόμετρα και να καταλήγει πίσω από τις μπαριέρες, σε χώρο με συνεργεία κριτών και τηλεόρασης. Η έλλειψη επίσημης ενημέρωσης γεννά ανησυχία.

Τρομερό ατύχημα στο GP Formula 3 του Macau με ένα μονοθέσιο να απογειώνεται στο τέλος της μεγάλης ευθείας, να περνά πάνω από τα συρματοπλέγματα και να καρφώνεται εκτός πίστας, σε χώρο με κριτές, τηλεοπτικά συνεργεία, ίσως και θεατές.

Το περιστατικό συνέβη στην επανεκκίνηση του αγώνα, μετά από μια περίοδο safety car. Το Macau είναι ένα σιρκουί πόλης, με την ιδιαιτερότητα άλλα σημεία της πίστας να έχουν πολύ μεγάλο πλάτος και άλλα να είναι πολύ στενά. Στον πρώτο γύρο, στο σημείο που οι οδηγοί μπαίνουν από το φαρδύ στο πρώτο στενό κομμάτι, μια σύγκρουση έφερε το safety car στην πίστα. Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στο GP του Macau. Στην επανεκκίνηση οδηγοί από τις πιο πίσω θέσεις έμπλεξαν σε νέο συμβάν και ο αγώνας διεκόπη. Οι κάμερες έδειξαν ένα αυτοκίνητο ακινητοποιημένο στην πίστα και ένα δεύτερο χωμένο μέσα στα συρματοπλέγματα, πίσω από τις μπαριέρες. Χωρίς να δείξουν όμως πως κατέληξε εκεί, χωρίς κανένα replay σε όλο το μισάωρο διάστημα της διακοπής του αγώνα που ακολούθησε.

Αυτή τη στιγμή ο αγώνας προγραμματίζεται να επανεκκινήσει σε λίγα λεπτά, χωρίς όμως ακόμη κάποια επίσημη ενημέρωση για το συμβάν. Κι αυτό γεννά ανησυχίες. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ιπτάμενο μονοθέσιο ήταν της Sophia Florsch, της Van Amersfoot Racing.

Το GP του Macau είναι ένας φημισμένος αγώνας που διεξάγεται στους δρόμους της πόλης και περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές κατηγορίες. Γίνεται υπό την αιγίδα της FIA και αποτελεί γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τουρισμού WTCR. Για την F3 είναι ξεχωριστό κύπελλο. Η συνάντηση περιλαμβάνει ακόμη αγώνα GT και Superbikes. Είναι το GP Monaco της Ανατολής. Στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε αυτό οδηγοί που από εκεί έφτιαξαν τη φήμη τους για να ανέβουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες, μεταξύ αυτών και ο Michael Schumacher. Στον φετινό αγώνα F3 συμμετέχει και ο γιος του, φετινός πρωταθλητής στην ευρωπαϊκή F3.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube