Επίσημο: Ο Pierre Gasly στη Red Bull

Επίσημο: Ο Pierre Gasly στη Red Bull

Ανακοινώθηκε και επίσημα πριν από λίγο, ο Pierre Gasly θα είναι ο team-mate του Max Verstappen στη Red Bull το 2019.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο επίσημα, ο Pierre Gasly προάγεται από την Toro Rosso στη Red Bull και θα είναι ο αντικαταστάτης του Daniel Ricciardo που φεύγει για τη Renault.

Ο Γάλλος οδηγός προέρχεται από τις ακαδημίες της Red Bull. Ήρθε στη Formula 1 στο τέλος της περσινής σεζόν, οδηγώντας για την Toro Rosso. Φέτος τα αποτελέσματά του με τη δεύτερη ομάδα των Ταύρων έχουν εντυπωσιάσει. Όχι μόνο έχει διαλύσει τον team-mate του αλλά έχει και πλασαρίσματα ως την 4η θέση (GP Bahrain), κατά γενική ομολογία πάνω από τις δυνατότητες του αυτοκινήτου που οδηγεί.

Μετά την ανακοίνωση του Ricciardo ότι αποχωρεί από τη Red Bull, οι Gasly και Sainz ήταν ψηλά στη λίστα των υποψηφίων ως team-mates του Verstappen. Ο Sainz δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τον Ολλανδό, από την εποχή που και οι δύο οδηγούσαν για την Toro Rosso. Στο μεταξύ οι σχέσεις του Sainz με τη Renault μάλλον έπαιξαν ρόλο στη μετακίνησή του στη McLaren η οποία πλέον χρησιμοποιεί τους γαλλικούς κινητήρες. Από την άλλη, η εμπειρία του Gasly στους κινητήρες Honda που χρησιμοποιεί φέτος η Toro Rosso ίσως είναι ένα ακόμη στοιχείο που έκανε τη Red Bull να τον προτιμήσει, αφού από του χρόνου θα χρησιμοποιεί τα ιαπωνικά μοτέρ.

"Είμαι ξετρελαμένος", δηλώνει απολύτως φυσιολογικά ο Gasly. "Αυτός ήταν ο στόχος μου από το 2013 όταν μπήκα στο πρόγραμμα εξέλιξης οδηγών της Red Bull".

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube