Τροχαία: Μέσα σε 15 μέρες βεβαιώθηκαν 7.150 παραβάσεις για κράνος και υπερβολική ταχύτητα

Τροχαία: Μέσα σε 15 μέρες βεβαιώθηκαν 7.150 παραβάσεις για κράνος και υπερβολική ταχύτητα

Προβληματίζουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τροχαία από τους ελέγχους που πραγματοποίησε

Οι Έλληνες εξακολουθούν να μη συμμορφώνονται στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας παρά το βαρύ φόρο αίματος που πληρώνουμε ως χώρα κάθε χρόνο σε τροχαία δυστηχήματα. 
 
Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία της αστυνομίας για τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Οι υπηρεσίες της Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα κατέγραψαν 7.510 «επικίνδυνες» τροχαίες παραβάσεις που αφορούσαν τη μη χρήση κράνους και την παραβίαση του ορίου ταχύτητας.
 
Συγκεκριμένα, την εβδομάδα από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, συγκροτήθηκαν 567 συνεργεία ελέγχων και βεβαιώθηκαν 2.005 παραβάσεις για μη χρήση κράνους. Παράλληλα, από τις 3 Ιουλίου έως τις 9 Ιουλίου, συγκροτήθηκαν 647 συνεργεία ελέγχων και βεβαιώθηκαν 5.505 παραβάσεις για υπέρβαση ορίου ταχύτητας.
 
Κάθε εβδομάδα, κλιμάκια αστυνομικών των υπηρεσιών Τροχαίας ενημερώνουν τους οδηγούς και ενεργούν ελέγχους στο οδικό δίκτυο, δίνοντας προτεραιότητα σε συγκεκριμένες κάθε φορά «επικίνδυνες» παραβάσεις, που αποτελούν αίτια σοβαρών ή και θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, όπως παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, μη χρήση κράνους και υπέρβαση ορίου ταχύτητας.
 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται από το 2016, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσεται στον ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, την πρόληψη και τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube