Συνάντηση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών με επιφανείς Έλληνες Επιχειρηματίες

Συνάντηση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών με επιφανείς Έλληνες Επιχειρηματίες

Πολυχρόνης και Γιάννης Συγγελίδης, Ευτύχης Βασιλάκης και Ευάγγελος Μυτιληναίος στο τραπέζι με τον Μπρούνο Λε Μερ

Στο περιθώριο της επίσκεψης Μακρόν στην Ελλάδα και των συναντήσεων με επιχειρηματίες, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει ο Γάλλος Πρόεδρος, έλαβε χώρα ένα ενδιαφέρον γεύμα μεταξύ του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ και τεσσάρων Ελλήνων επιχειρηματιών.

Στην κλειστή αυτή συνάντηση που οργανώθηκε από τη Γαλλική Πρεσβεία, παρευρέθηκαν εκτός από τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ, οι Πoλυχρόνης και Γιάννης Συγγελίδης (αποκλειστικοί αντιπρόσωποι και εισαγωγείς Peugeot - Citroen στην Ελλάδα), ο Ευάγγελος Μυτιληναίος (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου επιχειρήσεων Μυτιληναίος) και ο Ευτύχης Βασιλάκης, αντιπρόεδρος της Aegean Airlines.

Και οι τέσσερις επιχειρηματίες ανήκουν στην ελίτ της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας και έχουν άμεση συνεργασία με Γαλλικές επιχειρήσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στη συνάντηση παρίστατο και ο πρόεδρος της PSA Κάρλος Ταβάρες.  

Στη συνάντηση ο κύριος Λε Μερ τόνισε το ενδιαφέρον της Γαλλίας για την Ελλάδα και την πεποίθησή του ότι η κρίση βαίνει μειούμενη και ότι ανοίγουν οι προοπτικές για επενδύσεις και θέσεις εργασίας στους τομείς της ενέργειας, των αυτοκινήτων, της ενέργειας και των αεροπορικών μεταφορών.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η οικογένεια Συγγελίδη χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη Γαλλία για την επιχειρηματική της δράση. Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας τίμησε τον Γιάννη Συγγελίδη με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής (2012) και με το παράσημο του Τάγματος της Αξίας (2000), ενώ πριν από αυτόν έχουν επίσης παρασημοφορηθεί ο πατέρας του, Γεώργιος Συγγελίδης το 1981 και αδελφός του Πολυχρόνης Συγγελίδης το 2007. Τα διάσημα του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής έχουν απονεμηθεί τέλος και στην κυρία Δώρα Συγγελίδη από τον Σεπτέμβριο του 2015.

 
Τέλος ο Ομιλος Συγγελίδη έχει βραβευτεί το 2016, ως o καλύτερος εισαγωγέας Peugeot παγκοσμίως. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube