Σε δημοπρασία 146 πολυτελή αυτοκίνητα του Δημοσίου μέσω κρατικού… ebay!

Σε δημοπρασία 146 πολυτελή αυτοκίνητα του Δημοσίου μέσω κρατικού… ebay!

Σε λίγες μέρες η κυβέρνηση θα ανεβάσει ειδική εφαρμογή μέσω της οποίας θα δημοπρατηθούν πολυτελή αυτοκίνητα που είχαν παραχωρηθεί σε δημόσιες υπηρεσίες με στόχο την εξασφάλιση εσόδων.

Στο σφυρί βγαίνουν αρχικά 146 κρατικά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού αλλά και 50 κατασχεμένα. Όπως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, ο στόλος των κρατικών αυτοκινήτων θα μειωθεί στο μισό και θα πουληθούν 450 από τα 900 οχήματα που διαχειρίζεται το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Παράλληλα, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες να προετοιμαστούν για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων μέσω της οποίας θα γίνει η δημοπράτηση των αυτοκινήτων. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα διασφαλιστεί διαφάνεια στις συναλλαγές με τους ιδιώτες ή τους εμπόρους αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες ή επιχειρηματίες στο χώρο του αυτοκινήτου θα μπορούν να εγγραφούν στη σχετική φόρμα, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους. Τριάντα μέρες ύστερα από την εγγραφή τους θα μπορούν να επισκεφτούν και να αξιολογήσουν τα αυτοκίνητα. Η διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπράτησης θα διαρκέσει τρεις μέρες ύστερα από την πρώτη κατάθεση προσφοράς.

Ο πλειοδότης της δημοπρασίας θα μπορεί να καταβάλει το αντίτιμο εντός δέκα ημερών σε οποιαδήποτε εφορία αλλά αν περάσει αυτό το διάστημα το αυτοκίνητο κατακυρώνεται στον επόμενο κατά σειρά πλειοδότη. Σύμφωνα με το νόμο, ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να βγάλει νέες πινακίδες και να ελέγξει το όχημα σε ΚΤΕΟ.

Τα αυτοκίνητα που πρόκειται να δημοπρατηθούν ανήκαν μέχρι πρόσφατα σε διάφορες υπηρεσίες μεταξύ των οποίων και νοσοκομεία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι δήμος της Δυτικής Ελλάδας που διέθετε τζιπ 3.000 κυβικών, αλλά και ο Δήμος Ζαχάρως στην Ηλεία που είχε τζιπ 4.700 κυβικών.

[Πηγή: newsit.gr]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube