Προσοχή μην ξεχαστείτε! Λήγει η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Προσοχή μην ξεχαστείτε! Λήγει η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Τι πρόστιμο προβλέπεται σε περίπτωση που δεν καταβληθούν εγκαίρως τα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023;

Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2023, με την προθεσμία να λήγει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Και αυτό διότι το υπουργείο Οικονομικών ήδη έδωσε δίμηνη παράταση που θεωρείται μεγάλη. 

Όποιος δεν πληρώσει μέχρι την Τρίτη θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο που ισούται με το ισόποσο των τελών, που σημαίνει πως θα πληρωθούν διπλά. Εξαίρεση αποτελούν τα οχήματα δημόσιας χρήσης όπου το πρόστιμο είναι το 50% των τελών. 

Να θυμίσουμε πως εδώ και πολλά χρόνια δεν αποστέλλεται ειδοποιητήριο στους ιδιοκτήτες οχημάτων, αλλά αυτοί μπορούν να τα βρουν και να τα τυπώσουν στην πλατφόρμα myCar της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αλλά και από αυτή καθαυτή την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. 

Τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να πληρωθούν μέσω ΑΤΜ πληκτρολογώντας τον κωδικό RF, μέσω web banking ή στα ταμεία τραπεζών και ΕΛΤΑ. Στην τελευταία περίπτωση, αυτή δηλαδή που ο πολίτης μεταβεί στο ταμείο, θα πρέπει να έχει εκτυπωμένη μαζί του την ειδοποίηση. 

Χρήσιμη συμβουλή: Κρατείστε το ειδοποιητήριο μαζί με την απόδειξη πληρωμής στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σας μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα (άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ΚΤΕΟ, κτλ), καθώς μπορεί να σας ζητηθούν σε τροχονομικό έλεγχο. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube