Προς πώληση τα υπουργικά αυτοκίνητα

Προς πώληση τα υπουργικά αυτοκίνητα

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος θα βγάλει στο σφυρί τα παλιά υπουργικά οχήματα, μεταξύ των οποίων και μια θωρακισμένη BMW 750i.

Οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης επιλέγουν ως επί το πλείστον εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, οπότε τα υπουργικά αυτοκίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία της κυβέρνησης πρόκειται να βγουν προς πώληση.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος έχει σκοπό να ελαφρώσει αρκετά τον στόλο των κρατικών αυτοκινήτων, φέρνοντας παράλληλα ζεστό χρήμα στα ταμεία του κράτους. Στα προς πώληση αυτοκίνητα θα περιλαμβάνεται και η θωρακισμένη BMW 750i την οποία μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η συγκεκριμένη αλεξίσφαιρη και αλεξίβομβη 7άρα είχε αγοραστεί κατά τη θητεία του Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, με κόστος που λέγεται ότι είχε ξεπεράσει τα €750.000.

Τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου φαίνεται ότι δεν χρειάζονται ούτε αυτή ούτε τα υπόλοιπα κρατικά αυτοκίνητα. Ο Γ. Βαρουφάκης μετακινείται με τη μοτοσυκλέτα του ή με ταξί. Οι κ. Σκουρλέτης και Στρατούλης χρησιμοποιούν από ένα παλιό Ι.Χ., ενώ και ο ίδιος ο Γ. Κατρούγκαλος δηλώνει υπερήφανος για το παλιό ανοιχτό MG του. Τέλος, ο Α. Τσίπρας μετακινείται με ένα Audi A4.

[Πηγή: Το Βήμα]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube