Παράταση έως τις 2 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση έως τις 2 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας

Η ενημέρωση έρχεται από τις τράπεζες, ενώ το ΥΠΟΙΚ δεν έχει ακόμη βγάλει επίσημη ανακοίνωση.

Περιθώριο μέχρι και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου που είναι επόμενη εργάσιμη μέρα μετά την λήξη της διορίας για πληρωμή των τελών κυκλοφορίας (η οποία τυπικά λήγει την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου) θα έχουν τελικά οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, προκειμένου να πληρώσουν χωρίς πρόστιμο που προβλέπει η νομοθεσία.
 
Την ενημέρωση αυτή έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικώνστις τράπεζες, οι οποίες πληροφορούν τους πολίτες πως προβλέπεται παράταση τεσσάρων ημερών. Και αυτό, παρότι το μεσημέρι σε συνέντευξή της στον Real FM η υφυπουργός Οικονομικών κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου ερωτηθείσα απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση, αφήνοντας ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για τον αν θα παραταθεί ή όχι η σχετική διορία.
 
Στην πράξη πάντως, οι τράπεζες γνώριζαν από το πρωί και έδιναν και σχετική πληροφόρηση στους πελάτες τους, ότι «μετά από ενημέρωση που υπήρξε από το υπουργείο Οικονομικών» η καταληκτική ημερομηνία καταβολής των τελών κυκλοφορίας του οικονομικού έτους  2018 παρατείνεται μέχρι την Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018».
 
Από το υπουργείο Οικονομικών εξηγούσαν ότι δεν πρόκειται για «παράταση» αλλά για αυτόματη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας επειδή πέφτει σε αργία Κυριακής

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube