Οι Έλληνες παγκόσμιοι πρωταθλητές στο F1 In Schools

Οι Έλληνες παγκόσμιοι πρωταθλητές στο F1 In Schools

H Infinite Racing, η ομάδα των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στον διεθνή διαγωνισμό F1 In Schools.

Η ελληνική ομάδα Infinite Racing των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη πήρε τον τίτλο στον παγκόσμιο τελικό του F1 In Schools, μεταξύ 39 ομάδων από 23 χώρες.

H  Infinite Racing κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με 852,3 βαθμούς, έναντι 837 της Infitude από την Αυστραλία και της Endeavour από την Γερμανία που κατετάγη 3η με 770,5 βαθμούς. Η άλλη ελληνική ομάδα που είχε προκριθεί στον παγκόσμιο τελικό, η Aeolus Racing πήρε την 7η θέση.

Οι ελληνικές ομάδες ήταν οι δύο φιναλίστ στους αγώνες αντίδρασης, τον οποίο κέρδισε η Infinite. Νωρίτερα στους αγώνες αυτόματης εκκίνησης η Infinite ήταν 4η και η Aeolus 4η. H Infinite, εκτός από τον παγκόσμιο τίτλο πήρε το πρώτο βραβείο για το site της, ενώ ήταν και η νικήτρια στους knock-out αγώνες.  

Το F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα. Οδηγεί τους μαθητές στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, στις νέες τεχνολογίες, στην Μηχανική και στα Μαθηματικά, καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων, προσωπικών και επαγγελματικών.

Οι μαθητές σχεδιάζουν στον Η/Υ μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο λογισμικό 3D CAD (Computer Aided Design) και ελέγχουν σε εικονική αεροσήραγγα την αεροδυναμική του αντίσταση, με λογισμικό προσομοίωσης ρευστών CFD. Το αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο από ειδικό ξύλο balsa.

Τα αυτοκίνητα κινούνται με φυσίγγια CO2 και ταχύτητα περίπου 60-70 χλμ/ώρα πάνω σε μία ευθύγραμμη αγωνιστική πίστα μήκους 24m, στην οποία είναι συνδεμένα μ’ ένα λεπτό νήμα. Η πίστα διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ώστε να μπορούν δύο αυτοκίνητα να συναγωνίζονται ταυτόχρονα. Με χρήση αισθητήρων και κατάλληλο εξοπλισμό μετρούνται οι χρόνοι των αυτοκινήτων καθώς και οι χρόνοι αντίδρασης των μαθητών στην εκκίνηση.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι οι μαθητές μαθαίνουν να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας μεταξύ τους, να λειτουργούν ως ομάδα, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν business plan, να διαχειρίζονται έργα, να γνωρίζουν το marketing και την προώθηση προϊόντων, να αντιλαμβάνονται την έννοια της χορηγίας και της επικοινωνίας, καθώς και να συνεργάζονται με διάφορους φορείς από τον επιχειρηματικό και βιομηχανικό χώρο.

Στο στάδιο της υλοποίησης οι μαθητές δουλεύουν σε ομάδες των 3 έως 6 μελών με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους ο καθένας, όπως ο αρχηγός ομάδας, σχεδιαστής μοντέλου F1, κατασκευαστής μοντέλου F1, γραφίστας, υπεύθυνος marketing & επικοινωνίας, υπεύθυνος διαχείρισης πόρων, υπεύθυνος σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδας και εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης. Κάθε ομάδα προετοιμάζει ένα αναλυτικό πλάνο ενεργειών και διαχείρισης πόρων και αναζητά υποστηρικτές της προσπάθειάς τους να διακριθούν. Μεταξύ των χορηγών της Infinite  Racing στην  φετινή της πορεία ήταν η Mercedes-Benz Hellas.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube