Νέο τεύχος από σήμερα στα περίπτερα, ένα από τα πιο... DRIVE ever

Νέο τεύχος από σήμερα στα περίπτερα, ένα από τα πιο... DRIVE ever

Από την Παρασκευή 16 Ιουνίου το νέο τεύχος του DRIVE στα περίπτερα. Μην αγχωθείτε που δεν θα ξέρετε τί να πρωτοδιαβάσετε, υπάρχει χρόνος ως το επόμενο.

Σήμερα κυκλοφόρησε ένα από το πιο… DRIVE τεύχη που έχουμε φτιάξει ποτέ.

Πρωταγωνίστρια φυσικά ποια άλλη, η Giulia Quadrifoglio. Περιμέναμε πολύ για να τη φτιάξουν και μετά για να προκύψουν οι ιδανικές συνθήκες να την οδηγήσουμε, αλλά άξιζε κάθε λεπτό.

Η επικαιρότητα τα έφερε έτσι που η Alfa Romeo έχει κυριολεκτικά... καταλάβει το τεύχος. Δοκιμάζουμε και τις δύο εκδόσεις Stelvio, την Quore Sportivo παντός εδάφους. Κι αν περιμένεις λίγο πολύ ότι η βενζινοκίνητη με τον καλό δίλιτρο των 280 ίππων είναι το GTI των SUV, η ντίζελ είναι ένα εκπληκτικό οικογενειακό, περισσότερο Alfa από όσο φαντάζεσαι.

Στις εκτός Alfa Romeo σελίδες, δοκιμάζουμε τρία εκπληκτικά σούπερ GTI, τα πιο καυτά των καυτών hatchback: Ο Αργύρης οδηγεί στην πίστα το πολυαναμενόμενο Honda Civic Type R, το γρηγορότερο προσθιοκίνητο στο Nurburgring.  Και ο Αλέξης συγκρίνει το ήδη κλασικό 4κίνητο Ford Focus RS με το διακριτικό φονικό όπλο, το πολυεργαλείο SEAT Leon Cupra 300 στην πιο πρόσφατη αναβαθμισμένη εκδοχή του.

Στο εξωτερικό οδηγήσαμε το νέο Jeep Compass που είναι  πιο ευρωπαϊκό από ποτέ και σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσει την πετυχημένη πορεία του Renegade. Το Opel Crossland X είναι το δεύτερο crossover της Opel στην ίδια κατηγορία, αλλά είναι αποκλειστικά δικίνητο, με στοιχεία πολυμορφικού και πιο οικογενειακό χαρακτήρα. Στην ίδια κατηγορία θα ανταγωνιστεί το νέο Renault Captur που ο Ντίνος οδήγησε στην Κοπεγχάγη.

Πίσω στην Ελλάδα, το «κέντρο δοκιμών» ήταν ιδιαίτερα απασχολημένο. Δοκιμάσαμε ορισμένα αυτοκίνητα με ιδιαίτερο οδηγικό ή/και αγοραστικό ενδιαφέρον: Honda Civic 1.0 Turbo, Suzuki Swift 1.0 BoosterJet, Land Rover Discovery 2.0 SD4, Nissan Micra IG-T90, KIA Sportage 1.7 CRDi, μεταξύ άλλων.

Στα αγωνιστικά, αυτό το μήνα αποθεώνουμε τον Alonso για την επίδοσή του στο Indy 500, καταγράφουμε τις εξελίξεις στο WRC και ανασαίνουμε την ατμόσφαιρα μέσα από τα RallyPixels του Νίκου Κατίκη, και ταξιδεύουμε στο χρόνο με τις εικόνες και το οδοιπορικό του Κλεάνθη Τριανταφυλλίδη ο οποίος ακολούθησε το φετινό Mille Miglia με μια (ακόμη) Giulia Quadrifoglio.

Σαββατοκύριακο έρχεται, απολαύστε το.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube