Σέρρες: Νέο ρεκόρ για αυτοκίνητα GT με μια Porsche 911 GT3 Cup [video]

Σέρρες: Νέο ρεκόρ για αυτοκίνητα GT με μια Porsche 911 GT3 Cup [video]

Μόνο μονοθέσια και πρωτότυπα έχουν γυρίσει στην πίστα των Σερρών γρηγορότερα από τον Marvin Dienst με 911 GT3 Cup, που έγραψε 1’16’’90.

Όσο οι αυτοκινητοβιομηχανίες μάχονται για τον καλύτερο χρόνο στο Nürburgring, εμείς εδώ έχουμε τη δική μας κόντρα: ποιο είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο στις Σέρρες;

Αν ψάχνουμε για τον απόλυτο χρόνο που έχει γίνει από τετράτροχο όχημα στη βορειοελλαδίτικη πίστα, τότε αυτός είναι σίγουρα το 1’08’’93 [video] που είχε γράψει το ’14 ο Emmanuel Collard, στο τιμόνι ενός πρωτοτύπου Pescarolo LMP1. Και υπάρχουν κάποια μονοθέσια Formula 3 και Formula Renault που έχουν γυρίσει γρηγορότερα από 1’15’’.

Κανένα αγωνιστικό κατηγορίας GT όμως, βασισμένο δηλαδή σε αυτοκίνητο παραγωγής, δεν είχε φτάσει το στρογγυλό 1’17’’. Ή τουλάχιστον δεν είχε μαθευτεί κάτι τέτοιο. Μέχρι χτες. Γιατί το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο ενός trackday ιδιοκτητών supercars από τη Βουλγαρία, η αγωνιστική Porsche 911 GT3 Cup (997) της βουλγαρικής ομάδας Overdrive έσπασε το «17».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο δικός μας ταχύτερος γύρος στις Σέρρες, με Audi R8 [video]

Στο τιμόνι της καθόταν ο Γερμανός Marvin Dienst, περσινός πρωταθλητής του θεσμού ADAC Formula 4 (με μονοθέσια), ο οποίος φέτος αγωνίζεται με μια Porsche 991 GT3 R στο ADAC GT Masters, με την ομάδα της Schütz Motorsport.

Στις Σέρρες λοιπόν, ο Dienst σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1’16’’90, πετυχαίνοντας έτσι τον ταχύτερο γύρο που έχει επιτευχθεί –και μαθευτεί– από αυτοκίνητο GT. Απολαύστε τον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube