Made by Hellas από σήμερα στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Made by Hellas από σήμερα στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Η συλλογή οχημάτων που έχουν σχεδιαστεί από Έλληνες, εδώ ή στο εξωτερικό, εκτίθεται στο μουσείο από σήμερα και μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Τα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες που φτιάχτηκαν στη χώρα μας, αλλά και όσα σχεδιάστηκαν από Έλληνες για εταιρίες του εξωτερικού, εκτίθενται από σήμερα και για ολόκληρο τον Ιούνιο στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Η έκθεση Made by Hellas ήταν μια ιδέα του Θ. Χαραγκιώνη, ιδρυτή του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, αλλά για την υλοποίησή της χρειάστηκε η συνδρομή αρκετών ακόμα ιδιωτών και φορέων. Από τα 59 οχήματα που περιμένουν από σήμερα το κοινό περίπου τα μισά ανήκουν στο μουσείο.

Ανάμεσα στα οχήματα που συμμετέχουν στην έκθεση είναι το Pony, τα τέσσερα πρωτότυπα του Δημήτρη Κορρέ, οι ρέπλικες της RepliCar Hellas, το Nissan Sunny και το Mercedes-Benz G-Wagen που συναρμολογούνταν στην Ελλάδα και πολλά ακόμα αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και ποδήλατα που σχετίζονται με τη χώρα μας. Υπάρχουν φορμουλάκια ελληνικών πανεπιστημίων που διαπρέπουν στους σχετικούς αγώνες του εξωτερικού αλλά και αυτοκίνητα που δεν περιμένεις να δεις, όπως η Aston Martin Lagonda, διότι τότε η βρετανική εταιρία ανήκε στον Έλληνα εφοπλιστή Πέτρο Λιβανό.

Η έκθεση Made by Hellas πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΕΛΠΑ και της ΦΙΛΠΑ. Άνοιξε τις πύλες της σήμερα και θα διαρκέσει ως τις 30 Ιουνίου. Και εδώ στο DRIVE θεωρούμε ότι κάθε φίλος του αυτοκίνητου πρέπει να την επισκεφτεί. Πάμε στοίχημα ότι αποκλείεται να φύγει από το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου χωρίς να έχει μάθει κάτι καινούργιο που δεν θα φανταζόταν ποτέ για την ελληνική αυτοκίνηση.

[Πηγή: Hellenic Motor Museum]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube