Ιονία Οδός: Νέοι σταθμοί διοδίων σε λειτουργία

Ιονία Οδός: Νέοι σταθμοί διοδίων σε λειτουργία

Πού θα βρίσκονται και τι θα πληρώνουμε

Νέοι σταθμοί διοδίων μπαίνουν σε λειτουργία στην Ιονία Οδό από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 24 Απριλίου. Αφορούν στο τμήμα από την παράκαμψη του Αγρινίου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Αμφιλοχίας, με τον μετωπικό σταθμό να τοποθετείται στο Αγγελόκαστρο.
 
Οι οδηγοί δικύκλων και τρικύκλων θα πληρώνουν 2,45 ευρώ, οι οδηγοί οχημάτων 3,50 ευρώ, οι οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων και άλλων οχημάτων με λιγότερους από τέσσερις άξονες 8,75 ευρώ και οι οδηγοί αντίστοιχων οχημάτων, αλλά με περισσότερους από τέσσερις άξονες 12,25 ευρώ.
 
Όσο για τους πλευρικούς σταθμούς, αυτοί έχουν να κάνουν με τον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά, όπου οι τιμές είναι σαφώς πιο χαμηλές. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί δικύκλων και τρικύκλων θα πληρώνουν 1,10 ευρώ, οι οδηγοί οχημάτων 1,60 ευρώ, οι οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων και άλλων οχημάτων με λιγότερους από τέσσερις άξονες 4,05 ευρώ και οι οδηγοί αντίστοιχων οχημάτων, αλλά με περισσότερους από τέσσερις άξονες 5,65 ευρώ.
 
Σύμφωνα με τη «Νέα Οδό», «σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο  σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι».
 
Τέλος,στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως οι οδηγοί θα απολαμβάνουν πληθώρα υπηρεσιών 24 ώρες το 24ωρο. Αυτές θα είναι 24ωρες περιπολίες οδικής ασφάλειας, αριθμό έκτακτης ανάγκης το 1075, τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών στο 2641306306 και δωρεάν οδική βοήθεια σε περίπτωση ακινητοποίησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube