Η Škoda Official Car Partner του IRONMAN 70.3 Greece

Η Škoda Official Car Partner του IRONMAN 70.3 Greece

Τιμώντας την ιδιαίτερη σχέση της με τον αθλητισμό, η τσέχικη εταιρεία καλύπτει με τα SUV της τις ανάγκες αυτού του εκπληκτικού αγώνα τριάθλου που γίνεται στο Costa Navarino.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, ο παλμός της μεγαλύτερης διοργάνωσης τριάθλου στον κόσμο, χτυπάει στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στη Μεσσηνία και την ευρύτερη περιοχή του Costa Navarino, όπου ήδη βρίσκονται οι -επαγγελματίες και ερασιτέχνες- αθλητές από όλο τον κόσμο, με σκοπό αύριο να εξαργυρώσουν την επίπονη προπόνηση ολόκληρης της χρονιάς.

Το IRONMAN 70.3 είναι μια διοργάνωση που ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια στη Χαβάη, όπου μέχρι και σήμερα διοργανώνεται ο μεγάλος τελικός κάθε χρόνο. Εκεί συγκεντρώνονται οι νικητές από τους αγώνες που γίνονται μέσα στη χρονιά σε διάφορα άλλα σημεία του πλανήτη.

Για να πάρετε μια γεύση από το τι εστί IRONMAN 70.3, το 70 αναφέρεται στη συνολική απόσταση που διανύουν οι αθλητές σε μίλια και το 3 στον αριθμό των αθλημάτων. Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας ξεκινάει με 1,9 km κολύμβησης, συνεχίζεται με άμεση μετάβαση στο ποδήλατο για 90,1 km ασφάλτινης διαδρομής και ολοκληρώνεται με (non-stop εννοείται) 21,1 km τρεξίματος (το μισό ενός μαραθωνίου δηλαδή).

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα επίπονο αγώνα που δοκιμάζει το σώμα αλλά και το μυαλό, αποτελώντας μια μοναδική εμπειρία. Η φυσική ομορφιά του τοπίου στο συγκεκριμένο μέρος έχει ήδη προκαλέσει τα θετικά σχόλια των όλων αθλητών, οι οποίοι συνολικά είναι περίπου 1.500. Μάλιστα η ποδηλατική διαδρομή έχει μπόλικη κλίση σε μερικά σημεία της, οπότε δοκιμάζει την ψυχολογία και το κορμί ακόμα περισσότερο.

Για τις ανάγκες της διοργάνωσης η Škoda έχει παραχωρήσει έναν πολύ μεγάλο στόλο από Karoq. Παράλληλα, υποστηρίζει και τη δική της ομάδα, την Škoda Team Greece 2019, η οποία αποτελείται από τρεις αθλητές. Πρόκειται για τον Χρήστο Γαρέφη (παγκόσμιο πρωταθλητή τριάθλου στην ηλιακή κατηγορία 60-64), την Τζένη Μπουλμέτη (δύο φορές πρωταθλήτρια τριάθλου και 2019 IRONMAN Gold All World Athlete στην κατηγορία 30-34) καθώς και τον Νίκο Παπαγγελή, τον πρωταθλητή Ελλάδας στην ποδηλασία πίστας και δρόμου para-cycling.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube