Η Ιόνια Οδός «ενώθηκε» με τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου [video]

Η Ιόνια Οδός «ενώθηκε» με τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου [video]

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ένα μικρό αλλά εξαιρετικά κρίσιμο κομμάτι του έργου

Μπορεί να έχει μήκος μόλις 6,5 χιλιόμετρα αλλά το κομμάτι που συνδέει τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου με την Ιονία Οδό είναι ένα από τα πλέον κρίσιμα του συνολικού έργου.
 
Και αυτο διότι βγαίνοντας από τη γέφυρα μέχρι πριν από λίγο καιρό «έμπλεκες» στον παλιό δρόμο με τη μια λωρίδα ανά κατεύθυνση που δημιουργούσε ατέλειωτα μποτιλιαρίσματα. 
Με την παράδοση του κομματιού όμως των 6,5 χιλιομέτρων η γέφυρα ενώθηκε με την Ιονία Οδό και πλέον η εικόνα είναι εικόνα σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. 
 
Τα 6,5 νέα χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού, περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα τεχνικά, τον ανισόπεδο κόμβο Αντιρρίου και τη σήραγγα της Μακύνειας, μια σήραγγα διπλού κλάδου, συνολικού μήκους 500 μέτρων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Έτσι ολοκληρώθηκε πλήρως το νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου.
 
Στο βίντεο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα απεικονίζεται όλη η διαδικασία όπως έγινε ένα μήνα πριν, αλλά και η συνεργασία των δύο εταιρειών της Νέας Οδού και της Ιονίας Οδού για να ενωθούν επί της ουσίας οι δύο αυτοκινητόδρομου μέσω της γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», με στόχο τη μέγιστη ασφάλεια και εξυπηρέτηση όλων των οδηγών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube