Η ευγενική προειδοποίηση του Δήμου Ηρακλείου

Η ευγενική προειδοποίηση του Δήμου Ηρακλείου

Στο Ηράκλειο Κρήτης, όσοι παρκάρουν παράνομα μπροστά σε κάδους απορριμμάτων, βρίσκουν ένα σημείωμα που τους υπενθυμίζει το λάθος τους.

Όταν κάποιος έχει παρκάρει μπροστά σε κάδο απορριμμάτων, ο Δήμος Ηρακλείου ειδοποιεί τον παραβάτη με ένα σχετικό σημείωμα.

Η λύση της αφαίρεσης των πινακίδων ή της απομάκρυνσης του αυτοκινήτου με γερανό δεν είναι ευχάριστη για κανέναν. Ούτε για τον εργαζόμενο στην καθαριότητα που θα αναγκαστεί να καλέσει την Τροχαία, ούτε για τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου που την επόμενη μέρα δεν θα μπορεί να πάει στη δουλειά του. Δεν θα ήταν πολύ καλύτερα αν απλώς όλοι παρκάραμε έτσι ώστε να μην εμποδίζουμε τους συμπολίτες μας και τις υπηρεσίες του Δήμου;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα χειρότερα παρκαρίσματα στην Ελλάδα το 2016

Έτσι φαίνεται ότι σκέφτονται και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. Προτιμούν να κολλήσουν αρχικά μια φιλική προειδοποίηση στους παραβάτες που τους εμποδίζουν να αδειάσουν τους κάδους της πόλης, πριν καταφύγουν σε πιο δραστικά μέτρα. Έτσι έχουν τυπώσει και αφήνουν στα αυτοκίνητα που ενοχλούν το παρακάτω σημείωμα.



«Φίλε δημότη σου κάνουμε γνωστό ότι με τον τρόπο που παρκάρεις το αυτοκίνητό σου εμποδίζεις τη διέλευση του απορριμματοφόρου. Είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι στις προθέσεις σου να εμποδίσεις την αποκομιδή των απορριμμάτων της περιοχής σου. Να εξασφαλίσουμε την διέλευση των απορριμματοφόρων με βοήθεια της αστυνομίας δεν είναι η καλύτερη λύση. Σε παρακαλούμε διευκόλυνε την καθαριότητα της γειτονιάς σου.
Σε ευχαριστούμε».


Βέβαια προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν το παραπάνω σημείωμα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, ή αν οι παραβάτες συνεχίζουν να παρκάρουν σαν να τους ανήκει ο δρόμος.

[Πηγή: Σχολή Οδηγών Καστρινάκης]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube