Η Daimler εξαγοράζει το Taxibeat;

Η Daimler εξαγοράζει το Taxibeat;

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η εξαγορά του επιτυχημένου ελληνικού start-up από το γερμανικό κολοσσό.

Το Taxibeat, μια πολύ καλή ιδέα συμπατριωτών μας που επιπλέον εκτελέστηκε πετυχημένα, φαίνεται ότι σύντομα θα ανήκει στην Daimler, τη μητρική εταιρία της Mercedes-Benz.

Το Taxibeat, η ελληνική εταιρία που δημιούργησε ένα πολύ πρακτικό application για όσους μετακινούνται με ταξί, φαίνεται ότι βρίσκεται μια ανάσα από την εξαγορά της από τον όμιλο Daimler, και συγκεκριμένα από την My Taxi, την αντίστοιχη θυγατρική του γερμανικού ομίλου. Η συμφωνία δεν είναι δεδομένη, όμως οι πληροφορίες για κάτι τέτοιο γίνονται όλο και πιο έντονες τις τελευταίες μέρες. Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες, μιλάμε για μια εξαγορά που θα κοστίσει στη γερμανική εταιρία €40.000.000.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lamborghini Huracán έβγαλε άδεια... ταξί

Το Taxibeat ιδρύθηκε από τον Νίκο Δρανδάκη το Μάιο του 2011. Είναι μια εταιρία που γεννήθηκε και πέτυχε μέσα στα χρόνια της κρίσης. Εκτός από την Αθήνα, σήμερα δραστηριοποιείται και στη Λίμα του Περού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας, σήμερα έχει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 180% και περίπου 850.000 εγγεγραμμένους χρήστες στη δωρεάν εφαρμογή για smartphones. Η δε My Taxi, που ιδρύθηκε το 2009, δραστηριοποιείται σε 40 πόλεις του κόσμου και έχει περισσότερους από 10.000.000 χρήστες.

Μέχρι στιγμής πάντως, οι πληροφορίες για την εξαγορά του Taxibeat από τη My Taxi, δεν επιβεβαιώνονται από καμία από τις δυο πλευρές. «Δεν σχολιάζουμε πληροφορίες σε επίπεδο φημών», ανέφεραν πηγές των δύο εταιριών.



[Πηγές: Newsit, Ναυτεμπορική, Euro2day]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube