Φοβερό κόλπο με τα φλας! [video]

Φοβερό κόλπο με τα φλας! [video]

Οδηγός από την Κρήτη, απελπισμένος από την ένδεια γνωστοποίησης της πρόθεσης όταν στρίβουν οι σύντεκνοι με το αυτοκίνητο, ανακάλυψε τα… φλας!

Εκεί στο μεγάλο νησί φαίνεται πως το κακό παράγινε. Βέβαια η μη χρήση των φλας, των ενδεικτών πορείας κατά τον ΚΟΚ, είναι φαινόμενο διαδεδομένο όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά σε όλη την επικράτεια.

Από την εμπειρία μας στους δρόμους και από τις δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα που διανύουμε ετησίως θα λέγαμε ότι οι συνεπέστεροι στη χρήση τους παραμένουν οι οδηγοί μεγάλων φορτηγών και λεωφορείων.

Πίσω από αυτούς, αλλά πολύ μακριά από τη γενικευμένη υπακοή στην κυκλοφοριακή αυτή υποχρέωση έρχονται οι IXήδες και ακολουθούν ακόμα μακρύτερα και καταϊδρωμένοι αναβάτες μοτοσικλετών, αγροτικά και τρακτέρ.

Τώρα, η συνέπεια είναι πιο έντονη στα αστικά κέντρα και φρούτο άγνωστο στην περιφέρεια. Φυσικά μιλάμε για όταν πρόκειται να στρίψεις από ένα δρόμο κάθετα σε έναν άλλο. Για τις περιτπώσεις στις διχάλες ή για την έξοδο από ένα κυκλικό κόμβο, η μη χρήση φλας γενικεύεται με συντριπτικό ποσοστό, αγγίζοντας το 100%.

Τέλος κάνοντας μια παρατήρηση για τις μηχανές, να σημειώσουμε ότι οι αναβάτες των μοτοσικλετών, μαζί με τη σαφώς ανώτερη κυκλοφοριακή παιδεία τους και τη γνώση του οχήματός τους, πόρρω απέχουν από τους κατά πλειονότητα χαβαλέδες σκουτεράδες και καγκουροπαπάκηδες.

Αυτοί οι τελευταίοι αποτελούν, κατά πλειονότητα είπαμε (όχι όλοι) ό,τι πιο ζαβό κυκλοφορεί στους δρόμους. Καταστρατηγούν κάθε κανόνα οδικής κυκλοφορίας. Κινούνται ανάποδα, πάνω σε πεζοδρόμια και δεν έχουν καμία μοτοσικλετική παιδεία, οι μισοί επιδεικνύουν συνταρακτική άγνοια κινδύνου και οι άλλοι μισοί αργοσέρνονται φοβισμένοι πάνω σε κακοσυντηρημένα κινεζικά ερείπια που εξαφανίζονται μέσα σε προπέτασμα καπνού.

h/t στον Σπύρο

Δείτε λοιπόν τον Κρητικό μας σε ένα ρεσιτάλ αγανάκτησης σχετικά με τη χρήση των φλας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube