Ευκαιρίες για οδήγηση στην πίστα των Μεγάρων

Ευκαιρίες για οδήγηση στην πίστα των Μεγάρων

Το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων ανανέωσε την άδεια λειτουργίας του, οπότε τις επόμενες εβδομάδες διοργανώνονται και πάλι trackdays και αγώνες.

Μετά από ένα διάστημα απραξίας, αφού η μη αδειοδότηση της πίστας συνοδεύτηκε από την καλοκαιρινή περίοδο, το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων είναι και πάλι διαθέσιμο.

Οι φίλοι της σπορ οδήγησης μπορούν να απολαύσουν και πάλι το πολιτικό αυτοκίνητό τους στην πίστα, τόσο σε trackdays όσο και σε δοκιμασίες κόντρα στο χρονόμετρο. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται τις προσεχείς εβδομάδες για να επιλέξετε την καταλληλότερη για εσάς. Επικοινωνήστε εγκαίρως με τους διοργανωτές της καθεμιάς, μέσω του αντίστοιχου link, για να διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας.

Trackday by TDS – Παρασκευή 24 Οκτωβρίου
Ένα ολοήμερο event για όλους τους φίλους της πίστας, από τους ειδικούς του Trackday Special, με σκοπό την ευχαρίστηση και την οδηγική βελτίωση. Το συγκεκριμένο trackday θα είναι sessioned, δηλαδή τα αυτοκίνητα θα χωριστούν σε ομάδες αναλόγως του προσδωκόμενου χρόνου γύρου, και ο αριθμός των συμμετοχών θα περιοριστεί ώστε να υπάρξει όσο το δυνατό μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και περισσότερος χρόνος καθαρών γύρων μέσα στην πίστα.
Κόστος: €80

Αγώνας HTTC – Σάββατο 25 Οκτωβρίου
Πρόκειται για τον 3ο και τον 4ο αγώνα του Πανελληνίου Επάθλου Hellenic Time Trial Challenge. Ο κάθε αγώνας θα αποτελείται από δύο χρονομετρημένα σκέλη των 1+5 γύρων, με ξεχωριστή βαθμολογία ανά σκέλος. Ο 1ος αγώνας θα ξεκινήσει μετά τις 14:00, με τον επόμενο να παίρνει εκκίνηση μετά από ένα μικρό διάλειμμα. Φυσικά δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή και στους δύο αγώνες.
Κόστος: €100 (ένας αγώνας)/ €130 (δύο αγώνες)
(απαιτείται και έκδοση αγωνιστικής άδειας για παιδιές)

Alfa Trofeo – Κυριακή 26 Οκτωβρίου
Ο Ελληνικός Σύλλογος Ιδιοκτητών Alfa Romeo σε συνεργασία με το alfisti.gr διοργανώνει τον 2ο αγώνα του θεσμού Alfa Trofeo 2014. Σαφώς στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν πολλά αυτοκίνητα της ιταλικής φίρμας, όμως οι διοργανωτές δέχονται και άλλες συμμετοχές, ανεξαρτήτως μάρκας. Η δράση θα ξεκινήσει στις 9:00 το πρωί και θα κρατήσει ως τη δύση του ήλιου.
Κόστος: €50

Αγώνας GTCC – ΣΚ 15 & 16 Νοεμβρίου
Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 5ος και  τελευταίος αγώνας του Επάθλου GTCC 2014 στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, στο πλαίσιο του αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας. Ο συναγωνισμός θα είναι μεγάλος και αναμένεται να δοθούν μεγάλες μάχες γιατί από αυτόν τον αγώνα θα κριθούν οι πρωταθλητές του 2014 σε πολλές κλάσεις.
Κόστος: €80, ή €70 για πρωτοεμφανιζόμενους οδηγούς
(απαιτείται και έκδοση αγωνιστικής άδειας για παιδιές)

Οι παραπάνω είναι οι εκδηλώσεις που ανακαλύψαμε εμείς μέχρι στιγμής. Αν και κάποια άλλη λέσχη αυτοκινήτου έχει προγραμματίσει κάποιο trackday ή αγώνα στην πίστα των Μεγάρων παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας για να προστεθεί στη λίστα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube