Έρχεται νέο DRIVE αυτή την Κυριακή 18/3, με τη Real News

Έρχεται νέο DRIVE αυτή την Κυριακή 18/3, με τη Real News

Όχι άλλο ένα περιοδικό με SUV στο εξώφυλλο. Η απόλαυση της οδήγησης στο επίκεντρο ή αλλιώς, δεν θα σοβαρευτούμε ποτέ.

Όχι άλλο ένα περιοδικό με SUV στο εξώφυλλο. Εξακολουθούμε να βρίσκουμε την απόλαυση της οδήγησης σε μια γοητευτική σπορ μπερλίνα, σε μια όμορφη ορεινή διαδρομή. Alfa Giulia Veloce λοιπόν, με τον καλό δίλιτρο τούρμπο των 280 ίππων σε ένα αγαπημένο στροφιλίκι. Σε αυτό αφιερώσαμε το εξώφυλλό μας.

Κάναμε όμως και κάτι άλλο, πολύ DRIVE. Πήραμε το νέο BMW i3s, το πρώτο σπορ ηλεκτρικό hatchback, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία. Για να το διαπιστώσουμε το πήγαμε στην πίστα των Σερρών. Οδικώς. Ακόμη διαφωνούμε για το ποιο από τα δύο ήταν δυσκολότερο: Η χρονομέτρηση στην πίστα ή το ταξίδι των 650  km ως εκεί; Και για να το κάνουμε… λύσσα, το συγκρίναμε με ένα άλλο «εναλλακτικό» σπορ hatchback, το Volkswagen Golf GTD.

Εντάξει, δεν τους αφιερώσαμε το κεντρικό θέμα, αλλά δεν θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε. Οδηγήσαμε τρία SUV πραγματικούς χούλιγκαν. Με 1041 άλογα συνολικά, αλλά πραγματικά διαφορετικό χαρακτήρα. Απολαύστε το Audi SQ5 να συγκρίνεται με το Volvo XC60 T8 σε ισχύ και πολυτέλεια. Και με την Alfa Romeo Stelvio 280, σε οδηγική αίσθηση και σπορ χαρακτήρα.

Δοκιμάζουμε όμως και αυτοκίνητα για αυτούς που σκέπτονται πιο λογικά. Όπως το Dacia Duster 1.5 dCi. Στη δεύτερη γενιά του, το μικρό SUV προσφέρει όλα τα πρακτικά πλεονεκτήματα για τα οποία το έχουμε εκτιμήσει με σημαντικά αναβαθμισμένη ποιότητα, τεχνολογία και εξοπλισμό. Οδηγώντας το Peugeot 3008 GT και το Audi Q2 σε εκδόσεις με κινητήρα τουρμποντίζελ 1.6, φιλοσοφούμε πάνω στην έννοια του όρου premium. Δοκιμάζουμε επίσης το Kia Picanto 1.0 GT-line, με ιπποδύναμη 100 ίππων και χαρακτήρα που ξυπνά μνήμες από αυτοκίνητα-βαρελότα της νιότης μας. Δεν το δοκιμάζουμε απλώς, ζήσαμε ένα 24ωρο στο ρυθμό του.

Από καινούρια μοντέλα, στο εξωτερικό δοκιμάσαμε το Opel Insignia GSi και το Citroen C4 Cactus. Ένα οικογενειακό που γίνεται σπορ και ένα crossover που παίρνει στη γκάμα της γαλλικής μάρκας τη θέση του μικρομεσαίου hatchback.

Διαβάζεται και ανάποδα πάντως, για να ξεκινήσετε από την υπέροχη Maserati Ghibli με τις λιμπιστικές καμπύλες και τον υπέροχο δίλιτρο V6 με τα δύο τούρμπο. Η συγκεκριμένη που δοκιμάζουμε δε είναι και σε κατάσταση βιτρίνας. Και επειδή την άλλη βδομάδα αρχίζει το πρωτάθλημα της Formula 1, ετοιμάσαμε για σας ένα preview της σεζόν με όλες τις ομάδες, τις πίστες, αλλά κυρίως τη γνώμη του Κλεάνθη για τη δυναμική των ομάδων και τις προβλέψεις μας, αφού μελετήσαμε όσα έγιναν στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης και πήραμε κλίμα από τις δηλώσεις οδηγών και στελεχών σε θέσεις κλειδιά.

Το ετοιμάσαμε για σας δίνοντας την ψυχή μας. Ελπίζουμε να σας αρέσει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube