Έκτη ακριβότερη χώρα στον κόσμο στη βενζίνη η Ελλάδα

Έκτη ακριβότερη χώρα στον κόσμο στη βενζίνη η Ελλάδα

Στα νησιά οι τιμές της αμόλυβδης ξεπέρασαν το 1,9 ευρώ/lt, ενώ στη Βόρειο Ελλάδα όλοι φουλάρουν από Σκόπια και Βουλγαρία.

Έκτη ακριβότερη χώρα στον κόσμο, και μία από τις ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη, στη βενζίνη και στο πετρέλαιο θέρμανσης, καταδεικνύεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η χώρα μας,  ειδικά μετά την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα από την πρωτοχρονιά. 

Χαρακτηριστικό είναι πως σε πολλά νησιά το λίτρο της αμόλυβδης βενζίνης έχει ξεπεράσει το 1,9 ευρώ, τιμή που δεν τη συναντά κάποιος ούτε στο Χονγκ Κονγκ που είναι η χώρα με το υψηλότερο κόστος διαβίωσης στον κόσμο. 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι πρατηριούχοι της βορείου Ελλάδος βλέπουν τους καταναλωτές να τους… κουνούν μαντίλι, καθώς αυξάνονται συνεχώς εκείνοι που προτιμούν να κάνουν μερικά χιλιόμετρα παραπάνω για να πάνε στα Σκόπια ή την Βουλγαρία και να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους με 1,04 ευρώ/lt που τιμάται εκεί η βενζίνη. 

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσδοκά αύξηση εσόδων της τάξης των 670 εκατ. ευρώ από την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, αλλά όπως λένε παράγοντες της αγοράς ο στόχος θα μείνει στα χαρτιά. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γνωρίζουμε πως από την τιμή που πληρώνουμε για τη βενζίνη το 67% είναι φόροι, ενώ για το πετρέλαιο το ποσοστό αυτό είναι 53%.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube