Το Drive #255 έρχεται "γυρισμένο" την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου

Το Drive #255 έρχεται "γυρισμένο" την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου

To νέο τεύχος του DRIVE κυκλοφορεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου. Και διαβάζεται… με το πλάι.

Είχαμε το αποκλειστικό προνόμιο να είμαστε οι μόνοι καλεσμένοι από την Ελλάδα στην παρουσίαση της νέας BMW M5. Της πρώτης με τετρακίνηση.

Η προοπτική μιας Μ5 που δεν θα κάνει αρχοντικές πάντες μας είχε ανησυχήσει κάπως. Άδικα, όπως αποδείχτηκε όταν την οδηγήσαμε στην πίστα του Estoril. Η τεχνολογία xDrive κάνει τις τρομακτικές επιδόσεις της νέας BMW M5 πιο προσιτές σε μια μεγαλύτερη γκάμα οδηγών. Αλλά δεν στερεί τίποτα από την οδηγική απόλαυση και τον εξωφρενικό χαρακτήρα, από την υπερβολή της οδήγησης που ανέκαθεν λατρεύαμε στη Μ5.

Αυτό το μήνα βάλαμε επιτέλους στο χέρι την Ferrari 812 Superfast, την σύγχρονη 250 GTO. Ένα κόσμημα του Maranello, μια αρχετυπική Ferrari που συνδυάζει την αβάσταχτη γοητεία με την κτηνώδη δύναμη και τεχνολογία Formula 1. Δεν είναι σχήμα λόγου. Κυριολεκτούμε. Δανείζεται αυτούσια τεχνολογία από τα μονοθέσια της Scuderia, ευτυχώς από την εποχή της F1 που λατρεύουμε, με τους πολύστροφούς ατμοσφαιρικούς V.

Λες και το δίλημμα για το ποιο αυτοκίνητο θα έπρεπε να κυριαρχήσει στο εξώφυλλο δεν ήταν ήδη αρκετά βασανιστικό, ήρθε τελευταία στιγμή και η πρώτη οδηγική εμπειρία από την ολοκαίνουρια Alpine A110 να μας αναστατώσει. Οι Γάλλοι δεν αρκέστηκαν στην ρετρομοντέρνα σχεδίαση που πατά στο περίγραμμα του αρχέτυπου και διατηρεί τις ίδιες αναλογίες. Έβαλαν στο μπλέντερ την Porsche Cayman, την Alfa 4C, την Toyota GT86 και το Mazda MX-5 και δημιούργησαν ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία όλων των παραπάνω.

Πέρα από τα θέματα του εξωφύλλου, πολλά και διάφορα. Throwback Wednsday (μάλλον Τετάρτη ήταν, αλλά και τι σημασία έχει;) ένα κρύο πρωινό που βρεθήκαμε στη Φυλή και χάρη σε καλούς φίλους κάναμε ένα συγκριτικό-όνειρο μιας άλλης εποχής. Οδηγήσαμε δύο θρυλικά hatchback των '80s, δύο αυτοκίνητα που ονειρεύονταν να έχουν στο γκαράζ τους οι petrolheads της εποχής, τα οποία μετέπειτα δικαίως έγιναν κλασικά: Fiat Uno Turbo και Renault 5 GT Turbo, ξαναζούν τη νιότη τους και εμείς τη δική μας μέσα από τις σελίδες του DRIVE. 

Στα πιο συμβατικά, τρόπος του λέγειν: Δοκιμάσαμε στην Ελλάδα την εκπληκτική υβριδική Porsche Panamera. Μας εντυπωσίασε το Kia Stonic. Με την εμφάνιση, τις επιδόσεις, το πάτημά του και όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο, μοντέρνο, ευχάριστο οικογενειακό αυτοκίνητο σε μια δύσκολη κατηγορία. Ενδιαφέρουσα πρόταση είναι και το Citroen C3 Aircross, αλλά και το νέο SEAT Arona. Δύο crossover με πρακτικά πλεονεκτήματα αλλά και ένα πιο ζωηρό lifestyle σε σχέση με τα supermini στα οποία βασίζονται. Στο συγκριτικό της κατηγορίας, Nissan Qashqai vs Opel Crossland X διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Ο βασιλιάς και της κατηγορίας και ένας από τους ισχυρότερους σφετεριστές του θρόνου αναμετρόνται σε μια μονομαχία με κερδισμένο τον αγοραστή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube