Δεν ισχύουν για την Αττική Οδό οι αλλαγές στα διόδια που εξήγγειλε ο Σπίρτζης

Δεν ισχύουν για την Αττική Οδό οι αλλαγές στα διόδια που εξήγγειλε ο Σπίρτζης

Το νέο σύστημα θα ξεκινήσει πιλοτικά το 2018 από την Εγνατία Οδό

Σύμφωνα με πρόφτατες εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού, από την επόμενη χρονιά θα αλλάξει το σύστημα χρέωσης των διοδίων και αυτά θα υπολογίζονται με βάση τα χιλιόμετρα που διανύει κάποιος.
 
Σαφώς πρόκειται για ένα πιο δίκαιο σύστημα αλλά μένει να δούμε πώς θα υλοποιηθεί για να έχουμε μια πλήρη άποψη. 
 
Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρίστο Σπίρτζη, με το νέο σύστημα θα παραλαμβάνουμε απόδειξη, βάσει της οποίας θα γίνεται η χρέωση κατά την έξοδό μας από τον αυτοκινητόδρομο και θα αναλογεί στα διανυθέντα χιλιόμετρα.
Το σύστημα αυτό των ηλεκτρονικών διοδίων θα ξεκινήσει το 2018 από την Εγνατία Οδό και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στους λοιπούς αυτοκινητόδρομους. 
 
Όμως το νέο αυτο σύστημα δεν θα ισχύει στην Αττική Οδό, καθώς αυτή θεωρείται δρόμος που ανήκει στην αστική ζώνη και ως εκ τούτου θα εξακολουθεί να χρεώνει διόδια με τον ίδιο τρόπο που ισχύει και σήμερα. 
Με άλλα λόγια θα πληρώνεις το ίδιο αντίτιμο είτε μπεις από την Ελευσίνα και βγεις στο αεροδρόμιο, είτε μπεις σε μια είσοδο και βγεις στην αμέσως επόμενη έξοδο. 
 
Ετσι ο μόνος τρόπος για να κινηθείς λίγο πιο οικονομικά στον συγκεκριμένο δρόμο είναι να χρησιποιείς τα πλεοεκτήματα που παρέχει το e-pass.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube